Notes de premsa

L’alcalde presenta els eixos dels Pressupostos de 2009 als principals agents socioeconòmics de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 10/12/2008

alde, Lluís M. Pérez, i el regidor cap de l’Àrea de Recursos Generals i Hisenda, Carles Salas, han presentat aquest dimecres 10 de desembre als principals agents econòmics i socials de la ciutat els eixos dels pressupostos municipals de 2009. Els comptes estan marcats per l’esforç de contenció i definits per un Pla d’Optimització de Recursos consensuat pels sis grups municipals.

A la trobada amb l’alcalde i el regidor cap de l’Àrea de Recursos Generals i Hisenda hi han assistit els representants de Foment Reus Empresarial, la Cambra de Comerç, PIMEC, la CEPTA, la UGT, CCOO, l’APIR, el Gremi de la Construcció, el Gremi dels Electricistes, el Gremi de Fusters i Ebenistes, el Gremi de Jardiners, l’Escola d’Horticultura, l’APEMTA i el Gremi de Forners.

Els comptes municipals pel 2009, que hauran de ser ratificats pel ple de l’Ajuntament del pròxim 19 de desembre, estan marcats per l’esforç de contenció, el rigor i l’austeritat pressupostària per tal d’adaptar-los a l’actual cojuntura econòmica.

Els pressupostos municipals de 2009 prioritzen la inversió pública com a motor de l’activitat econòmica i la generació de llocs de treball; el suport als col·lectius més desafavorits i les entitats d’atenció a les persones; el foment de la formació continuada i ocupacional; el suport a l’emprenedoria i les activitats productives; i l’afavoriment de l’accés a l’habitatge.

L’alcalde i el regidor cap de l’Àrea de Recursos General i Hisenda, també han informat els principals agents socioeconòmics de la ciutat sobre el Reial Decret-Llei 9/2008 de 28 de novembre, que estableix que les obres municipals incloses en el Fons Estatal d’Inversió Local seguiran el procediment d’urgència de la Llei de Contractes del Sector Públic. En un màxim de 20 dies naturals s’hauran d’haver adjudicat. En el cas de Reus, aquest fons suposarà una inversió de 18,5 milions d’euros amb la que es prioritzarà la generació de llocs de treball.

Pla d’Optimització de recursos
El procés d’elaboració dels comptes municipals pel 2009 ja inclouen les 30 mesures d’austeritat i optimització de recursos consensuades pels sis grups municipals en el grup de treball creat dins la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics. El Pla d’Optimització de Recursos és un pla viu, que no s’acaba en les 30 mesures ara consensuades, i que continua oberta a noves propostes i suggeriments. Algunes de les principals mesures incloses en el pal són:

Àmbit econòmico-financer:
-Rigor i austeritat en tots els programes de despesa
-Pressupost base zero i per programes
-Gestió integrada financera (cash pooling)

Àmbit recursos humans:
-Contenció de plantilles i hores extres
-Revisió de la política salarial i d’incentius
-Congelació del sou dels càrrecs electes i personal directiu

Àmbit de gestió:
-Ús eficient dels cànon concessional de Metrovacesa: promoció comerç local fora de Reus + nova societat gestora
-Reducció de les despeses en lloguers
-Optimització dels serveis comuns i/o compartits
-Contenció de la despesa corrent en estudis i treballs d’assessoria i consultoria
-Reducció publicacions, atencions protocol·làries, celebracions, festes i imatge corporativa
-Avançar en l’administració electrònica per seguir reduint la despesa de paper
-Millorar l’estalvi energètic mitjançant una gestió integrada de l’energia
-Optimització del subministrament d’aigua als edificis municipals, el reg públic i sanejament

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.