Notes de premsa

Comença la tercera fase de la reforma viària al barri del Carme

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 20/01/2009

a de Via Pública inicia aquesta setmana la tercera fase de les obres de reforma viària al barri del Carme. L’actuació, que executa l’empresa BECSA amb un pressupost de contracte de 532.379,94 euros i un termini d’execució de 6 mesos, afecta els carrers Camí de Riudoms, Sant Llorenç, Sant Pancraç, Alt del Carme, Sol, i Sant Carles i Sant Josep.

El projecte de reforma d’aquest tercer paquet viari manté la continuïtat amb les fases que s’han executat fins ara. Es diferencien així entre els carrers pavimentats a un sol nivell —la vorera i la calçada es faran a la mateixa alçada però es pavimentarà amb materials diferents per separar visualment els dos espais— i els que diferencien entre la calçada i la vorera. En el primer s’hi inclouen els trams dels carrers del Sol i de Sant Carles i Sant Josep no reformats en les fases anteriors; mentre que en el segon s’hi compten el Camí de Riudoms, el carrer Alt del Carme, i els trams dels carrers de Sant Llorenç, i de Sant Pancraç que resten per reformar.

La reforma viària preveu, també, la instal·lació de mobiliari urbà com papereres, pilones i bancs; la implantació de rampes per a persones amb mobilitat reduïda i, en matèria de sanejament, una nova distribució i ampliació dels embornals dels carrers i la substitució de les tapes dels registres dels pous.

L’inici de les obres afectarà el trànsit de vehicles en determinats carrers del barri del Carme. Així, a partir d’aquest dimarts 20 de gener quedarà tallada la circulació i es prohibirà l’estacionament de vehicles als carrers de Sant Llorenç, Alt del Carme (en el tram entre els carrers de Sant Llorenç i de Sant Pancraç) i al carrer de Sant Carles i Sant Josep (en el tram entre els carrers de Sant Llorenç i de Sant Pancraç). També es prohibirà l’estacionament a la zona blava del carrer de Sant Llorenç amb el carrer Alt del Carme.

Plaça d’Hèrcules i avinguda de Jaume I
D’altra banda, el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana de Reus comunica les afectacions al trànsit previstes entre els dies 20 i 23 de gener amb motiu de les obres d’asfaltat de la plaça d’Hèrcules i l’avinguda de Jaume I.

Aquests treballs comportaran que, de dimarts a dijous, la circulació pel carrer Misericòrdia (des de la plaça de la Pastoreta al raval de Robuster) es realitzi pel voltant de la nova rotonda, mentre que en el sentit contrari (entre el raval de Robuster i la plaça de la Pastoreta) es tallarà la circulació des del raval i es desviarà el trànsit en direcció al raval de Sant Pere i el carrer Batan.

El divendres, per tal de finalitzar els treballs d’asfaltat, quedarà tallada la circulació al carrer Misericòrdia, durant unes 3 hores en els dos sentits. Els vehicles procedents de la plaça de la Pastoreta es desviaran pels carrers Josep Maria Prous i Vila i Balmes per tal que puguin accedir al raval de Robuster o al carrer Batan.

Finalitzats els treballs d’asfaltat els propers dies es completarà amb la senyalització horitzontal i vertical.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.