Notes de premsa

Sáhara no se vende, la proposta per al proper dilluns del cicle de Cinema Solidari

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 5/03/2009

marc del cicle Cinema de Solidari “Visions de l’altra riba”, el proper dilluns, 9 de març, a les 20:00 h i a la sala d'actes del Centre de Lectura es projectarà la pel·lícula “Sáhara no se vende”. El cicle està organitzat per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació, el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Reus i la CGT.L'entrada és gratuïta.

SÁHARA NO SE VENDE
(Direcció: Luis Arellano i Joaquín Calderón)
A l'abril del 2007, durant la celebració de la IV edició del Festival Internacional de Cinema del Sàhara, tres amics (Joaquín Calderón, Luis Arellano i Aritz Gorostiaga) s'embarquen en l'aventura d'impartir un curs de fotografia en el campament de refugiats sahrauís de Dajla, a Algèria. L'aventura i les imatges produïdes pels 17 joves participants els brinden l'oportunitat de descobrir com després de més de 30 anys d'espera a la Hammada, la zona més inhòspita del desert algerià, els refugiats es troben en una situació crítica, a la vora de la desesperació, sense paciència.

La pel·lícula constitueix un viatge visual a través de la història del poble Sahrauí, la situació actual en els campaments de refugiats al sud d'Algèria i les claus per al futur d'un conflicte que dura més de 31 anys. Un muntatge fresc i dinàmic, a ritme de les cançons de Manu Chao, Mariam Hassan, Chambao, Gualitxo, Aurora Beltrán, Macaco, Nour, Fermín Muguruza, Tonino Canotone o Amparanoia, crea un sensacional llenguatge que ens acosta a la vida i la història del poble Sahrauí, un poble venut i oblidat i amb un futur més que incert.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.