Notes de premsa

Reus acull la desena assemblea de l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/05/2009

alde de Reus, Lluís M. Pérez, acompanyat de la regidora cap de l’Àrea de Benestar, Rosa Garrido, i el regidor cap de l’Àrea de Medi Ambient, Ernest París, assistiran aquest dissabte, 23 de maig, a l’Assemblea de delegats de Donants de Sang del Baix Camp. Aquesta reunió, realitzada amb el suport de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus, es farà durant el matí a l’Arxiu Històric Municipal. L’assemblea, que es fa anualment, se celebra per primera vegada a Reus coincidint amb el desè aniversari de la creació de l’associació.

A l’octubre de 1999 es va constituir l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp, formada per un delegat de cada ciutat i poble de la comarca per potenciar les donacions i coordinar les diverses campanyes que es fan des del Banc de Sang i Teixits.

D’acord amb l’interès que té el consistori en la donació de sang, al novembre del 2008 es va signar un conveni amb el Banc de Sang ST que va establir un marc de col•laboració que permet actuar conjuntament en l’organització d’activitats orientades a promoure la donació de sang com a acte cívic i solidari i la presa de consciència de la seva necessitat a Catalunya.

El mateix mes de novembre del 2008 es va inaugurar un punt fix de donació de sang a la 3a planta de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus que vol contribuir a l’augment de l’índex de donacions de la ciutat.

En aquest 10 anys s’han augmentat 2 vegades i mitja el nombre de bosses (de 2.217 bosses de sang a 5.488 ) i l’índex de donació ha augmentat 2, 8 cops, passant del 15,8 a 44,6 donacions per mil habitants del comarca

L’Ajuntament, des de Salut Pública, es compromet a continuar donant suport a la realització d’accions per millorar l’índex de donació de sang i fa una crida a la població perquè faci donació de sang perquè altres persones puguin restablir la seva salut o salvar la seva vida.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.