Notes de premsa

Reus tindrà el primer camp de futbol d’ús social de la Fundació Cruyff de Catalunya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 2/06/2009

umenge 14 de juny, s’inaugurarà a Reus el primer Cruyff Court de Catalunya. Es tracta d’un camp de futbol de petit format, destinat a usos social, impulsat per la Fundació Johan Cruyff i cofinançat per l’Ajuntament de Reus. El Cruyff Court de Reus que s’ubicarà a l’estació d’autobusos es coneixerà amb el nom de «Cruyff Court El Carrilet».

Els Cruyff Courts són un dels seus projectes emblemàtics de la Fundació Cruyff, fundada per l’ex jugador i entrenador de futbol Johan Cruyff. Les primeres instal·lacions esportives d’aquestes característiques es van construir a Holanda ara fa cinc anys. La fundació compta actualment amb un centenar d’aquests camps de futbol en indrets com les illes Holandeses, Londres i Al Hoceima, al Marroc.

Entre les activitats que desenvolupa la Fundació Cruyff destaca el suport a projectes esportius per a infants amb discapacitat, l’organització d’esdeveniments esportius per a joves i, en un lloc destacat, la promoció d’aquests camps de futbol d’ús social. A través de l’esport, la fundació treballa per millorar la salut i la integració dels usuaris, així com per promoure les normes i els valors humans. Segons la fundació, esport i joc haurien de formar part de l’educació infantil per tal de fomentar el desenvolupament.

Els Cruyff Courts estan cofinançats per la Fundació Cruyff i els ajuntaments. És l’administració local la que es responsabilitza de donar-los ús, dinamitzar-los i mantenir-los en òptimes condicions.

Cruyff Court El Carrilet
El Cruyff Court El Carrilet s’inscriu en les accions que es porten a terme des de la regidoria de Polítiques Socials i Transversals de l’Ajuntament de Reus. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar l’esport i el joc entre infants i joves per tal de potenciar valors esportius com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la prevenció del sedentarisme o la obesitat infantil. El Cruyff Court encaixa amb la visió municipal de les instal·lacions esportives com a espais d’activitat i aprofitament positiu del temps lliure que permeten desenvolupar accions de dinamització social i esportiva en un barri determinat.

En el cas de Reus, el Cruyff Court El Carrilet estarà situat en l’espai cobert de l’Estació d’Autobusos, el que garantirà condicions d’ús òptimes per als usuaris, tant en èpoques de forta calor o per protegir-se d’altres fenòmens meteorològics com la pluja. Serà un camp de gespa artificial, amb unes de mides màximes de 27 x 18 metres, i vorejat amb una tanca perimetral de 4 metres d’alçada al fons i els corners i d’1 metre als laterals. La firma Poligras és partner oficial del projecte Cruyff Courts com a proveïdor de gespa artificial. La instal·lació és de fàcil muntatge i es preveu tenir-la llesta en una setmana.

Jornada inaugural
El 14 de juny tindrà lloc la inauguració del Cruyff Court El Carrilet. L’acte comptarà amb la presència, entre d’altres, de Johan Cruyff. El programa de la jornada és el següent:

- 09:00 h: Torneig de benjamins. Jugadors de les escoles de futbol de Reus
- 11:10 h: Partit de discapacitats.
- 11:30 h: Inauguració mural Joc Net
- 12:00 h: Fotografia oficial de l’esdeveniment
- 12:15 h: 3 x 1 Alevins: Selecció de Reus A – Selecció de Reus B – Selecció Holanda
- 13:15 h: Final (alevins) Selecció Holanda – Selecció de Reus
- 13:30 h: Lliurament de premis: Johan Cruyff i Lluís M. Pérez, alcalde de Reus
- 17:00 h: Partit organitzat per AA.VV. El Carrilet

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.