Notes de premsa
El camp de futbol Reddis s’incorpora a la xarxa d’equipaments esportius municipals
ntament de Reus, a través de la societat municipal Reus Esport i Lleure, ha iniciat les obres d’instal·lació de gespa artificial al camp de futbol Reddis, incloses en el pla integral de reforma i condicionament dels diversos camps de futbol de titularitat municipal. Les obres tenen un pressupost d’1 milió d’euros i un termini d’execució de 14 setmanes. El pla integral preveu una inversió de prop de 12 milions d’euros entre 2002 i 2011.
L’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, i el president del CF Reddis, Manel Camacho, acompanyats del regidor d’Esport i Lleure, Joan Anton Verge, i el president de la UE Santes Creus, han visitat aquest dimecres 5 d’agost les instal·lacions en un acte públic d’agraïment i reconeixement de l’Ajuntament al club per la donació del camp a la ciutat. El passat 14 de juliol, l’Ajuntament va assumir la propietat de les instal·lacions del CF Reddis de la carretera de Tarragona, formalitzant davant notari l’escriptura pública i acceptant la cessió que mesos endarrere havia aprovat l’assemblea del CF Reddis.
Obres
L’obra adjudicada a l’empresa Poligras Ibèrica SA per un import total de 1.070.420,26 euros, té un termini d’execució de 14 setmanes. L’actuació consisteix en la instal·lació de gespa artificial, un nou sistema de reg, un nou enllumenat, el marcatge del terreny de joc per a futbol 11 i futbol 7 i la pavimentació del perímetre
Les principals novetats d’aquesta obra són la base que suporta la gespa artificial que no serà d’asfalt sinó formada per una capa de graves drenants i una manta geotèxtil, i que tindrà un tractament superficial amb silicones modificades que permet l’estabilitat i planimetria òptima per la col·locació de la gespa evitant l’efecte escalfament que l’asfalt provoca en altres instal·lacions reduint sensiblement l’aigua de reg i millorant les prestacions biomecàniques de les gespes d’última generació. La millora de la gespa ve donada també per la incorporació de d’una tipologia de cautxú que permet una granulometria menor i que es diposita en diverses capes de barrejat amb l’arena de sílex.
L’altra novetat que presentaran les obres en curs, serà la de la instal·lació de canons de reg emergents. Els canons estan situats en una arqueta per sota del nivell del camp i en activar-se s’obre la tapa de l’arqueta i surten a la superfície per fer el seu treball.
Les obres del camp Reddis es completaran amb una segona fase destinada a la substitució integral de la sala de calderes i adequació de les instal·lacions d’ACS incloses noves plaques solars amb aquesta finalitat, la construcció d’una coberta per la tribuna sobre la qual s’instal·laran plaques solars amorfes per la producció d’energia fotovoltàica, aquesta fase de la qual actualment se n’està redactant el projecte, es podria començar a executar en un termini de 2 mesos. La inversió d’aquesta segona fase s’estima en 650.000 euros i l’execució en 10 setmanes.
Ús del camp
Les instal·lacions del camp de futbol Reddis donen cobertura a un volum d’usuaris proper als 400 esportistes. La posada en funcionament de les noves instal·lacions ha de permetre augmentar aquest ús regular així com ampliar l’oferta puntual de les instal·lacions, en especial pel que fa al turisme esportiu que promou la societat municipal Reus Esport i Lleure.
Mentre durin les obres de millora de les instal·lacions, el primer equip del CF Reddis mantindrà els seus horaris d’entrenament i de joc a l’Estadi Municipal. Abans de final d’any podrà tornar a entrenar a les instal·lacions, ja renovades.
Els equips de futbol 11 de l’UE Santes Creus, temporalment faran ús de les instal·lacions de Mas Iglesies i puntualment d’altres equipaments.
Pel que fa a la Secció Excursionista del CF Reddis, mantindrà l’ús de les seves instal·lacions i s’estudiaran les possibles necessitats per incorporar-les al seu ús públic i millorar-ne si s’escau les seves prestacions.
Pla de millora dels camps de futbol
L’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure SA, executa un pla integral de reforma i condicionament dels diversos camps de futbol municipals, amb una inversió de prop de 12 milions d’euros entre 2002 i 2011.
El futbol a Reus va tenir a les dècades dels anys seixanta i setanta un fort creixement ocupant les zones d’extraradi, en espais que sovint no tenien titularitat municipal. Amb el temps, aquests espais es van consolidar com a llocs de referència esportiva i social. De manera progressiva, l’Ajuntament va poder comprar els espais o va buscar-ne altres d’alternatius d’acord amb el desenvolupament urbanístic i va invertir en la millora dels equipaments. L’any 1999, amb la compra de les instal·lacions de l’actual Estadi Municipal, es va fer un pas endavant per completar el mapa d’instal·lacions municipal. L’últim pas ha estat la cessió de la titularitat de les actuals instal·lacions del CF Reddis.
El camp de futbol del Districte V, al barri Montserrat, és un bon exemple de la qualitat que busca el pla integral. Entre els anys 2003 i 2005, es van invertir més de 2,2 milions d’euros i a més del camp de futbol de gespa artificial, la zona esportiva disposa d’un edifici amb vuit vestuaris, sala de gimnàs, serveis, bar i una tribuna coberta per a 300 espectadors, entre d’altres.
En el paquet d’actuacions ja enllestides, destaca l’Estadi Municipal: entre els anys 2002 i 2006 s’hi ha invertit més de 3,7 milions d’euros, als quals cal afegir els gairebé 850.000 euros invertits en el camp annex a l’Estadi. L’any 2008 es va ampliar, reformar i canviar la superfície de joc del camp de futbol municipal de la Pastoreta.
Ara toca el torn del camp de futbol Reddis i al setembre començarà la construcció d’un nou edifici de vestuaris a l’Estadi, per un import d’1,2 milions d’euros. Ja l’any vinent s’iniciaran els treballs per reformar el camp de futbol de Mas Iglesias, amb una inversió d’1,2 milions d’euros.