Notes de premsa

La 8a Mostra de Comerç Verd, el 19 de setembre a la plaça de la Llibertat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 25/08/2009

edició de la Mostra de Comerç Verd mostrarà el dissabte 19 de setembre a la plaça de la Llibertat els productes ecològics de 24 establiments de la Xarxa Comerç Verd de Reus i productors del Camp de Tarragona. La mostra, que programa la degustació i venda de productes ecològics, vol ser un referent en informació i difusió de la producció i la certifiació ecològica.

La Mostra de Comerç Verd es marca com objectius la divulgació directa de les avantatges del producte ecològic per a la salut i el medi, amb una reflexió sobre la necessitat d’un consum més racional i sostenible. Igualment, es planteja donar a conèixer a la població tot un seguit de productes ecològics amb certificació oficial que es venen a determinats comerços de la ciutat.

La mostra constarà de 24 carpes per a l’exposició de productes a la venda i els estands informatius dels diferents establiments participants. En una carpa de majors dimensions s’hi faran sessions sobre diferents temàtiques relacionades amb la producció, els productes ecològics i les bones pràctiques.

El muntatge d’un hort ecològic divulgarà des de la mateixa mostra aspectes com els diferents tipus de cultius ecològics, el valor dels insectes, la optimització del reg, així com l’aprofitament de les restes vegetals en el propi hort, entre altres.

La celebració de la mostra es completa amb un seguit d’actes paral·lels:

16 de setembre, 18:30h
Espai d’Informació Ambiental
Cinefòrum. «Nosotros alimentamos al mundo»: és una pel·lícula sobre el menjar i la globalització, sobre pescadors i agricultors, camioners i executius corporatius, sobre la circulació de productes i dels diners, sobre l’escassetat envoltada d’abundància. Amb les seves imatges inoblidables, la pel·lícula ens informa sobre la producció del nostre menjar i ens diu per què tenim alguna cosa a veure amb la fam en el món.

17 de setembre, 19:00 h
Espai d’Informació Ambiental
Tast de productes: «El productes ecològic als menjadors escolars». Xerrada a l’entorn de la la introducció del producte ecològic als menjadors escolars i comunitaris, amb la participació de l’ADV Ecològica Gent del Camp, Aprodisca i el CEIP Alberich i Casas.

22 de setembre, 19:00h
Estació Enològica
Xerrada: «Noves fórmules per a la distribució i la comercialització de productes agroalimentaris». Plantejar a través d’experiències novedoses, noves fórmules de comercialització que apropen el consumidor i el productor: cistelles, apadrinaments, seguiment de traçabilitat... Nous circuits de comercialització que poden convertir-se en oportunitats per al sector.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.