Notes de premsa

Més de 4.700 places en les activitats esportives i de lleure del curs 2009-10

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 7/09/2009

gidoria d’Esport i Lleure presenta el nou catàleg conjunt d’activitats de lleure, que es desenvolupen a través de la Xarxa de Centres Cívics, i les activitats esportives, que es realitzaran tant al Pavelló Olímpic Municipal com en altres centres esportius de la ciutat. En conjunt, s’ofereixen més de 4.700 places.

Activitats de lleure
El període d’inscripció a les activitats dels Centres Cívics s’obre del 14 al 17 de setembre per als alumnes matriculats el curs passat. Del 18 al 23 de setembre, el termini d’inscripció s’obre per a la resta d’alumnes. La inscripció es pot via telefònica (al 010, o el 977 010 010 si es truca de fora de Reus) o presencialment a la consergeria dels Centres Cívics o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. La programació d’activitats que ara es presenta correspon a l’oferta del primer quadrimestre.

El catàleg presenta una oferta de 112 activitats de lleure diferents, que tenint en compte la diversitat d’horaris es tradueixen en 225 activitats. L’oferta de places se situa en les 3. 500. La programació busca la consolidació de l’oferta, sense oblidar les novetats.

Activitats consolidades, com artesanies, puntes coixí, informàtiques, balls, danses ventre, idiomes, monogràfics de cuina i de tast de vins i cerveses i altres que es van introduir com a novetat el curs passat i que tenen continuïtat com el Bollywood, Coneguem els Chackras o Risoteràpia, entre altres.

Les novetats del curs són les següents:

- Dansa Oriental per a joves: Gaudir del ritme de la música corregint les postures errònies i modelant el cos per a joves de joves de 10 a 15 anys.

- Dansa-Teatre: Moviment amb el ritme i l’escenificació. Per a infants de 6 a 9 anys

- Biodansa: Tècnica d’autoconeixement a través de la música i la dansa.

- Bicicleta mecànica bàsica: Informació sobre normativa bàsica per a circular i nocions per reparacions sobre la marxa.

- Brain Gym: Curs basat en la branca de la Kinesiologia que mitjançant exercicis millora l’atenció, la concentració, la memòria i redueix el nivells d’estrès

- Dibuix Còmic: Apropar i fer accessible el món del còmic i pautar el procés a seguir per a crear una historieta

- Ikebana: Art japonès de la composició floral d’acord amb les regles i principis desenvolupats a través de la seva historia.

- Il·lusionisme: Curs d’il·lusionisme per entretenir la canalla a més de fer-los pensar

- Plantes medicinals: Curs per a conèixer les propietats de plantes i flors i la seva acció farmacològica

- Quiromassatge: Curs bàsic de quiromassatge

- Shiatsu: Tractament bàsic de Shiatsu amb tècniques d’estirament, mobilitzacions, pressions per a sentir l’energia que flueix del cos.

- Sortides guiades a Montserrat i el Ports: Conèixer sobre el terreny la geologia, les plantes, els animals,….

- Monogràfics de cuina: Reciclatge, hivern, per festes...

Activitats esportives
El Programa d’Activitats Esportives per a tothom del curs 2009-2010 recull les activitats coordinades a través de la societat municipal Reus Esport i Lleure i realitzades en col·laboració amb entitats esportives de la ciutat, i en diferents espais esportius, com són el Pavelló Olímpic Municipal, el Club Natació Reus Ploms, el Club Reus Deportiu, el gimnàs CEJER i el gimnàs Siluet’s. D’aquesta manera es facilita la proximitat de l’oferta esportiva i es posa a l’abast de la ciutadania.

El Programa d’Activitats Esportives per a Tothom 2009-2010, s’iniciarà a partir del dia 14 de setembre fins al 18 de juny. Les inscripcions són obertes fins que a cobrir la totalitat de les places ofertades, per a inscriure’s cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Reus Esport i Lleure al Pavelló Olímpic Municipal. En total, s’ofereixen 1.223 places, 750 de les quals a través del pavelló olímpic i la resta a través d’altres entitats esportives de la ciutat.

El catàleg d’activitats ofereix opcions tradicionals com són la natació per adults, l’aiguagim, l’aeròbic, la gimnàstica de manteniment, el pilates o el judo. Tanmateix, una s’oferta de nou un programa molt consolidat com és el Forfet del Pavelló Olímpic i Reus Deportiu. Es tracta d’un àmplia oferta setmanal amb gran flexibilitat d’horaris i varietat d’esports, de manera que els usuaris se la poden anar combinant com més els convingui. Les activitats combinen les noves tendències en activitat física com Pilates, Iogalatex, Batuka o Capoeira, amb les activitats més conegudes i tradicionals com l’aeròbic, la gimnàstica de manteniment, el ioga...

El gimnàs del Pavelló Olímpic presta servei durant tot l’any de 7:30 a 22:30 h de dilluns a divendres. L’abonament al gimnàs, inclou l’accés lliure al gimnàs i la participació en diverses sessions d’activitats i l’assessorament d’un tècnic. S’ofereixen abonaments matinals, diaris o de tres mesos.

Dins el programa d’activitats esportives, també es poden trobar activitats per a infants com són el judo, activitats de funky i , batuka i hip-hop, la natació adaptada.

Com a novetat, la guia també inclou enguany un recull de totes les escoles de futbol de la ciutat i la presentació d’una lliga de lleure de futbol-7 per adults «Lliga Mil·lenni» que s’iniciarà en breu.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.