Notes de premsa

«Reus fes goig» subvenciona 522 actuacions de millora del paisatge urbà

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 15/09/2009

mpanya «Reus fes goig» ha permès executar un total de 522 obres de millora del paisatge urbà des que l’any 2001 l’Ajuntament va posar en marxa aquest línia de subvencions. L’evolució del número d’actuacions s’ha mantingut constant des de l’inici. En els vuit primers mesos de 2009 s’han iniciat 63 expedients, molt a prop dels 71 que es van fer durant tot l’any 2008.

L’Agència del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Reus va realitzar durant el 2008 un total de 142 informes tècnics gratuïts, prèvia visita a l’immoble i propietaris del mateix, subjectes de rebre la subvenció. D’aquests informes, 71 van iniciar les obres de millora.

Durant l’any 2009 ja s’ha realitzat 98 informes tècnics gratuïts per part de l’arquitecte de l’Agència del Paisatge Urbà. D’aquests, 63 ja han iniciat el procés per rebre la subvenció i han iniciat les seves obres de millora, dels quals 61 van ser per restauració de la façana i 2 per renovació exterior d’establiment comercial.

De les 61 obres de restauració de façanes iniciades fins ara aquest any 2008, destaquen per la bona qualitat de la restauració i per l’interès artístic o històric de l’immoble les dues següents:

- L’edifici «La Equitativa», a l’avinguda Prat de la Riba, 2. A causa del deteriorament produït pel pas del temps, es va anar perjudicant la façana de l’immoble, la qual cosa va motivar la comunitat de propietaris a empendre la rehabilitació. S’hi han realitzat tasques de sanejament de fisures i de repicat manual, així com actuacions a les armadures afectades i a les zones malmeses pel pas del temps i de les inclemències metereològiques. Finalment s’ha pintat de nou.

- La Casa Pedrol Rius, al raval de Robuster, 16. És un edifici catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, Històricoartístic i Natural de Reus, construït el segle XVIII, i reformat el XIX. La intervenció ha consistit en una rehabilitació integral. A l’interior, s’han conservat el volum les plantes baixa i primera fins a la façana posterior, que dóna a un pati ajardinat. A l’exterior, s’han restaurat les façanes, repicant i reparant les zones d’obra en mal estat. Es manté i recupera el revestiment de calç existent i, entre altres intervencions, es recupera el color original de la façana.

Millora del paisatge urbà
La campanya «Reus, fes goig» es va posar en marxa a l’empara de l’Agència del Paisatge Urbà amb l’objectiu de vetllar per la protecció, el manteniment i la millora dels valors paisatgístics que conformen la imatge de la ciutat. Valors paisatgístics que van des de la restauració de façanes fins l’adequació de rètols comercials.

La línia de subvencions de «Reus fes goig» es dirigeix a les obres de restauració de façanes, així com a les actuacions complementàries que millorin, restaurin o rehabilitin la part exterior d’edificis privats destinats, majoritàriament, a habitatges

L’Ajuntament va aprovar rnguany una modificació de les bases que regulen les subvencions per tal de prioritzar les actuacions amb més incidència en el paisatge urbà com són la rehabilitació de façanes i d’aparadors comercials. Es van eliminar aquelles actuacions que tenen menys impacte en el paisatge urbà, com la construcció de rampes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i la instal·lació d’ascensors.

El balanç de les actuacions de la campanya des del seu inici és el següent:

2001: 255 informes tècnics (54 expedients)
2002: 175 (72)
2003: 138 (69)
2004: 121 (55)
2005: 135 (69)
2006: 115 (67)
2007: 136 (65)
2008: 142 (71)
2009 (fins a 1 de setembre: 98 (63)
Total: 1.217 (522)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.