Notes de premsa

Tres empreses opten a la nova contracta del servei de neteja viària i recollida de residus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 24/09/2009

t dijous 24 de setembre s’ha reunit a l’Ajuntament de Reus la mesa de contractació per a l’adjudicació del nou contracte de neteja viària i recollida de residus per procedir a l’obertura de pliques de les empreses licitadores. En total tres empreses s’han presentat al concurs: Concessionaria Barcelonesa SL, Fomento de Construcciones y Contratas SA, i Urbaser SA. El contracte té un pressupost d’adjudicació de 86.842.021,14 euros.

La nova contracta substitueix l’actual, que data de 2001, i actualitza les condicions per adequar-se al creixement de la ciutat i dels seus usos. Els grans objectius plantejats a l’hora de redactar-ne el plec de clàusules han estat tenir una ciutat més neta, potenciar la recollida selectiva, millorar el control del servei i fomentar-ne la sostenibilitat.

Es planteja un increment del pressupost d’1,65 milions d’euros anuals en relació a la contracta vigent, d’una banda, per la necessitat d’actualització de preus i l’adequació a les noves necessitats de la ciutat i també per la incorporació de serveis que abans no estaven previstos, com la neteja del verd de parcs i zones verdes. A més, s’incorporen noves zones de la ciutat a la programació bàsica de neteja, s’incrementa el nombre de contenidors i s’incorpora una maquinària més eficient i sostenible. El nou servei preveu augmentar els mitjans materials dedicats a la recollida i a la neteja viària i també en millora les prestacions. A més, estima incrementar el personal per reforçar principalment la neteja de carrers. S’introdueixen noves metodologies de treball i de control de qualitat encaminades a millorar-ne l’eficàcia, com, per exemple, una nova distribució de la ciutat per zones o la presència de coordinadors. A més la nova contracta inclou la possibilitat de penalitzar l’empresa en cas que es detectin mancances en la qualitat del servei.

D’altra banda, en relació als pronunciaments de diversos grups municipals sobre l’obertura de pliques del procès de contractació del nou contracte de neteja viària i recollida de residus, l’Ajuntament de Reus vol fer els següents aclariments:

- L'obertura de pliques és un tràmit merament administratiu i de caràcter tècnic en el procés d'adjudicació de la nova contracta, que ni tan sols implica que les ofertes presentades s'ajustin íntegrament als termes de la licitació.

- La valoració de les diferents propostes s’iniciarà un cop s’hagi validat que les ofertes s’ajusten plenament al plec de condicions del concurs públic.

- No obstant això, tots els grups municipals han estat informats personalment pel regidor cap de l'Àrea de Medi Ambient de les ofertes presentades, un cop ha finalitzat l'acte.

- L’Ajuntament va consituir la Subcomissió de Residus dins la Comissió Informativa de Serveis Generals, en la qual s’ha informat els grups municipals de tot el procés de redacció del plec de condicions del concurs, i en la qual se seguirà informant del procés d’adjudicació de la contracta.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.