Notes de premsa

La Biblioteca de Mas Iglesias es començarà a construir al 2010

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 30/10/2009

nta de Govern Local ha encarregat a INNOVA l’execució i la direcció de les obres de la Biblioteca de Mas Iglesias, la primera de la futura xarxa descentralitzada.

El Pla Municipal de Biblioteques posa de manifest la necessitat de desenvolupar a Reus els serveis bibliotecaris de manera descentralitzada, a partir d’una xarxa urbana de biblioteques, de la qual la Biblioteca Xavier Amorós n’és la Central. La BL1 de Mas Iglésias serà la primera de les tres biblioteques locals que li han de donar suport.

La zona de Mas Iglésias és una ubicació estratègica per substituir dues de les biblioteques actuals: la del CC Migjorn, hereva de l’antiga biblioteca de “La Caixa”, i la del CC Mas Abelló. A més, donarà servei a tota la zona sud del municipi on ja no hi ha impacte directe de la Biblioteca Central Xavier Amorós. La Biblioteca Local 1 de Mas Iglésies atendrà una població actual de 18.000 ciutadans que viuen en la seva zona d’influència. La biblioteca s’ha dimensionat per a donar servei a una població de 25.000 habitants en previsió de futurs creixements.

La BL1 serà un edifici de nova construcció amb una superfície útil de 1.555 m2 i una superfície total construïda de 1.732 m2, repartida en dues plantes i un altell. L’edifici s’aixecarà al mig d’una zona verda enjardinada, connectada per una rambla amb el parc de Mas Iglesias. La Biblioteca i el Centre de la Imatge Mas Iglesias quedaran encarats i relacionats visualment un a cada extrem d’aquesta rambla. El solar de la biblioteca limita amb els carrers Joan Salvat-Papasseit, Manuel de Pedrolo i la via del tren, a l’altre costat de la qual hi ha la zona universitària i el Tecnoparc. El projecte de la BL1 de Mas Iglésias és obra dels Serveis Tècnics Municipals d’Arquitectura, dirigits per l’arquitecte Gabriel Bosques, conjuntament amb el gabinet de l’arquitecte Joan Tous Gomà-Camps. El projecte s’ha dissenyat en coordinació amb el Servei Municipal de Biblioteques i el Servei de Planificació i Coordinació Bibliotecària de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generaliat de Catalunya.

Arquitectònicament, l’edifici és compacte de cara a l’exterior i molt obert als patis interiors. La distribució interior es fa mitjançant un gran vestíbul que dona accés a totes les àrees. La planta baixa incorpora jardins exteriors dins els espais d’ús, mentre que la sala polivalent por funcionar independentment de la resta de la biblioteca. La sala general, a la primera planta, és un únic espai completament diàfan i te comunicació visual amb la planta baixa i l’altell. L’acabat exterior és en formigó, marcant les vetes de l’encofrat de fusta.
La biblioteca tindrà un total de140 punts de lectura i s’estructura en les següents zones:
a) Àrea d’acollida, promoció, informació, premsa i préstec
b) Àrees de foment i espais polivalents (altell)
c) Sala general (planta primera, 553 m2)
d) Àrea infantil i juvenil (planta baixa, 230 m2)
e) Dipòsits
f) Espai d’administració i serveis
g) Espais de circulació i instal·lacions

Per atendre al volum de la població que donarà servei, la col·lecció final de la biblioteca es situarà entorn als 35.000 documents. El fons documental, tant de la secció infantil com de la secció d’adults, estarà format per llibres, revistes, DVD I discos compactes, principalment.

El pressupost del projecte, incloent les obres de construcció i l’equipament de la biblioteca, ascendeix a un total de 3.290.452,49 euros. El termini d’execució és de 15 mesos a partir de l’inici de les obres. És previst que les obres s’iniciïn a començaments de 2010.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.