Notes de premsa

La revista Mà guanya el 8è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 11/11/2009

Pont, regidora de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha lliurat aquest dimarts, 10 de novembre, el 8è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català. El premi, de 2.500 €, ha recaigut en la recentment editada revista Mà, una publicació mensual gratuïta que pretén ser un instrument d’integració social, cultural, lingüística i laboral per a les persones immigrades i alhora una eina d’informació per als autòctons.

La publicació està escrita íntegrament en català (excepte els petits resums en diferents idiomes), amb la voluntat de fer de la llengua catalana l’idioma d’ús social.

El jurat ha valorat que aquesta revista, amb una tirada de 9.000 exemplars al Camp de Tarragona, pot tenir un impacte important en la societat d’acollida i en els col·lectius de nouvinguts de la ciutat.

L’accèssit, dotat amb 500 €, ha estat per a la Plataforma per la Llengua, que ha presentat el Projecte d’inclusió social de les comunitats nouvingudes a la societat d’acollida reusenca. El jurat ha valorat que el treball s’adapta i complementa les línies encetades en aquest àmbit a la ciutat i que hi pot ser aplicable, efectiu i global.

Durant l’acte, també s’ha inaugurat l’exposició “El català? És chévere!”. La presentació ha anat a càrrec d’Anna Saperas, directora del CNL, amb la participació del jugador d’hoquei damunt patins del Reus Deportiu José Luis “Negro” Páez, que ha explicat la seva experiència com a persona estrangera que ha après català i l’ha adoptat com a llengua d’ús habitual. També s’ha donat la paraula a alumnes del CNL, que han llegit alguns plafons en les seves llengües maternes (quítxua, guaraní i aimara).

L’acte s’emmarcava dins la celebració enguany del desè aniversari de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus –la primera creada a Catalunya– i dels 20 anys de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.