Notes de premsa

Jornada sobre els usos i la gestió dels temps

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 27/11/2009

t dissabte, 28 de novembre, Mas Pintat, l’espai municipal de suport de Famílies, acull l’acte de cloenda del Consell Territorial de Tarragona sobre els usos i la gestió dels temps. En aquesta trobada, que es fa de 10:00 h a 14:00 h, es realitzaran tallers i debats amb recomanacions per desplegar polítiques sobre gestió dels temps, adaptades a la realitat territorial.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya impulsa el Pla Estratègic sobre els usos i la gestió dels temps a la vida quotidiana 2008-2018. En el marc d’aquest pla estratègic, el Consell Territorial de Tarragona sobre els usos i la gestió dels temps, constituït al mes d’octubre, ha estat un procés d’anàlisi i debat ciutadà sobre els obstacles i avanços en relació a la gestió i usos dels temps en la demarcació.
Les primeres fases del procés de constitució han estat dirigides a la identificació de les particularitats territorials en referència a la gestió i usos dels temps. Els tallers han comptat amb la participació d’entitats de diferents àmbits, sindicats i empreses del territori, mitjans de comunicació i representants de l’administració local, agents clau, tots ells, per promoure compromisos i canvis en la cultura dels temps.
L’acte és obert als mitjans de comunicació.

Programació
· 10:00 h. Presentació de la jornada : obrirà l’acte el Delegat de Govern de Tarragona, Xavier Sabaté, seguidament intervindrà la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta Abad; el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous, i la segona tintenta d’alcalde i responsable del Pla Transversal d’Infància i Família, de l’Ajuntament de Reus, Empar Pont.
· 10:30h. Tallers participatius, en el que es debatran particularitats i necessitats del territori per avançar cap a una visió comuna d’una nova cultura del temps.
· 12:30h. Pausa-cafè, amb la representació de “Chronos”, dirigit per Jordi Vall.
· 13:00 h. Conclusions dels tallers.
· 13:45h. Cloenda

Les famílies que assisteixin a la jornada amb els seus fills i filles, gaudiran de servei de canguratge amb activitats infantils com a ludoteca, conta-contes i esmorzar .

Els objectius del consell son els següents:
· Fomentar la implicació de la ciutadania en el debat social i sobre els usos del temps.
· Conèixer i debatre les mesures del Pla estratègic sobre els usos i la gestió del temps a la vida quotidiana i la seva adaptació a la realitat territorial.
· Afavorir la implementació i l’efectivitat de les mesures relacionades amb els usos i la gestió dels temps.

La participació ciutadana en aquest taller és clau per retornar al temps una dimensió més humana i adaptada a les necessitats de les persones. Per inscriure’s a la jornada només cal trucar al telèfon 977 248744 o directament a Mas Pintat al 977 010 057.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.