Notes de premsa

II Jornades de Bones pràctiques d’inclusió Social

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 2/12/2009

a de Benestar de l’Ajuntament de Reus, juntament amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, organitzen aquest dijous 3 de desembre la segona edició de les Jornades de bones pràctiques d’inclusió social, amb l’objectiu de promoure una reflexió sobre les desigualtats socials i d’impulsar d’actuacions per eradicar-les.

Les jornades permetran presentar i debatre a l’entorn de diverses experiències transversals i projectes inclusius que es porten a terme a Reus per part de diferents regidories, institucions i entitats de la ciutat. S’emmarquen en el Pla local d’inclusió social de Reus, elaborat amb l’objectiu que tots els ciutadans (especialment els que es troben en una situació més vulneabe) puguin accedir als mecanismes de desenvolupament personal i d’integració social.

La jornada serà inaugurada a les 9:15 h per l’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez; el director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous; i la regidora cap de l’Àrea de Benestar, Rosa Garrido.

El pla d’inclusió ha comptat fins ara amb la participació d’11 regidories de l’Ajuntament, 25 entitats i organitzacions diverses del municipi i s’ha establert contactes amb 7 institucions. La previsió es augmentar aquesta participació.

Actualment el pla d’inclusió social planteja i desenvolupa un seguit de línies estratègiques:

- Conèixer l’exclusió social a Reus.

- Avançar cap a una ciutat inclusiva.

- Intervenir en els àmbits on es produeix l’exclusió (econòmic, laboral, relacional, residencial, formatiu, salut i ciutadà) a través de la col·laboració i el treball en xarxa entre els diferents agents públics i privats.

- Contribuir al desenvolupament coherent i contrastat dels diferents plans locals d’Inclusió social en l’àmbit de les Comarques de Tarragona i de Catalunya.

Aquestes línies ja s’han traduït en accions ja executades, projectes de treball en xarxa a la entre els sectors públic i privat, i en noves propostes d’acció a mig i llarg termini:

Accions i projectes
- Observatori a la ciutat per conèixer el fenomen de l’exclusió social de manera periòdica.
- Mapa de recursos inclusius de la ciutat
- Tallers de diàleg sobre la inclusió amb ciutadans i tècnics.

Projectes transversals
- Xarxa d’ajuts en els aliments (projecte de millora i coordinació entre entitats de caire social i els serveis socials per millorar l’atenció)
- Xarxa d’esports als barris (projecte que utilitza l’esport amb finalitat educativa, de cohesió i d’inclusió social dels joves en els diferents districtes de la ciutat).
- Xarxa de convivència per a fomentar l’aprenentatge per la convivència pels infants i joves entre diferents regidories i institucions.

Propostes de futur
- Promoure projectes d’inserció laboral de caràcter innovador per a persones en situació de vulnerabilitat o risc social de manera coordinada entre diferents regidories i organitzacions de àmbit laboral.
- Promoure mesures que evitin la pèrdua de l’habitatge i evitin desnonaments
- Mesures de promoció de la salut en col·lectius amb certa vulnerabilitat per motius culturals o ètnics.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.