Notes de premsa

L’Ajuntament torna a presentar projectes de marcat contingut social a la convocatòria del fons per a l’ocupació del Plan E

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 3/12/2009

ntament de Reus aprovarà en la sessió plenària d’aquest divendres 4 de desembre el paquet de projectes que presentarà a la convocatòria del nou Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, del Plan E. La tasca de planificació realitzada pel govern municipal, concretada en el Pla d’Acció Municipal 2008-2011, ha permès disposar d’un conjunt important de projectes en la fase de maduresa suficient per optar a la convocatòria, i escollir entre aquells de marcat contingut social.

Com ja ho va fer el Fons Estatal d’Inversió Local, aquest nou fons coincideix plenament amb un dels eixos principals del Pla d’Acció Municipal i dels pressupostos municipals, que prioritzen la inversió pública com a motor de l’activitat econòmica i la generació de llocs de treball. Els projectes escollits a Reus, no només generaran ocupació en el procés d’execució de les obres, sinó també en la seva posada en marxa, en el funcionament i el manteniment.

Aquesta convocatòria de les ajudes coincideix encara més amb la visió de l’Ajuntament, ja que es prioritzen els projectes de desenvolupament sostenible en les seves vessants mediambiental i de recolzament a la innovació econòmica i social.

El conjunt de projectes representen una inversió global d’11.674.077,15 euros. La relació, amb el seu corresponent pressupost, és la següent:
- Nou aulari IMFE: 2.564.260,34 euros.
- CAPI Reus VI: 5.620.200 euros.
- Instal·lació de sistemes d’eficiència energètica en equipaments: 700.000 euros.
- Rehabilitació façana CEIP Marià Fortuny: 252.540,91 euros.
- Actuacions de rehabilitació CEIP General Prim: 202.260,91 euros.
- Despesa social: 2 .334.815 euros.

Nou aulari Institut Municipal de Formació i Empresa
Ampliació de l’aulari, el vestíbul i les dependències administratives de l’Institut Municipal de Formació i Empresa. El projecte preveu la construcció d’una ala nova amb plantes soterrani, baixa i primera. Al soterrani s’hi habilitaria la zona de magatzem i arxiu, a la planta baixa aules de formació i despatxos; i la primera es destinarà tota a aules de formació. L’ampliació permetrà dotar l’edifici de 10 aules noves, d’uns 40m2 cadascuna. La superfície total construïda serà de 1.760 m2. L’edificació es farà amb construccions prefabricades, la qual cosa agilitzarà el procés. El projecte preveu deixar l’equipament preparat per a futures ampliacions.
Obres de reforma d’escoles
L’Ajuntament té en marxa un pla de modernització, reforma, adequació i millora de les escoles públiques de la ciutat que ve implantat en els darrers exerxicis i que s’han pogut accelerar i ampliar amb les dues convocatòries dels fons estatal. Ara s’hi inclouen intervencions als CEIP Marià Fortuny i General Prim. En el primer cas, el projecte preveu rehabilitar la façana per millorar-ne l’aïllament acústic i tèrmic i, alhora, reforçar-ne la seguretat. En el segon cas, s’intervindrà igualment en la façana amb els mateixos objectius, però s’actuarà també en la instal·lació elèctrica per tal de millorar-ne la seva eficiència i seguretat.
Instal·lació de sistemes d’eficiència energètica a diversos equipaments municipals
L’Ajuntament presenta a la convocatòria del fons estatal el projecte per implantar instal·lacions solars fotovoltàiques als terrats de diferents CEIP de la ciutat. El projecte inclou instal·lacions als col·legis Rosa Sensat, Joan Rebull, Sant Bernat Calbó, Teresa Miquel i Pàmies, i General Prim. El global del projecte està pressupostat amb una inversió d’1 milions d’euros. La convocatòria del fons cobrirà inversions valorades en 700.000 euros, mentre s’estudia la possibilitat d’adjudicar la resta de projectes com a rènting. Actualment, l’Ajuntament disposa de 5 instal·lacions d’energia fotovoltàica (Gaudí Centre, dipòsit d’aigua Pere Mata, Tanatori, Biblioteca Central Xavier Amorós i central de recollida pneumàtica). Són 212 kWp instal·lats que produeixen 278.000kWh anuals (un 1,8% del consum de les dependències municipals).

CAPI Reus VI
El Pacte de Salut signat entre l’Ajuntament i el departament de Salut de la Generalitat preveu, entre altres actuacions, la transformació dels Centres d’Assistència Primària (CAP) en Centres d’Atenció Personal Integral (CAPI). Aquests centres disposaran d’atenció primària amb metge, pediatre i infermera de capçalera; d’atenció social amb centre de dia i residencia assistida; i atenció social municipal, amb treball social, atenció domiciliària i oficina per a la tramitació de recursos i ajuts. El CAPI Reus V es construirà a la cantonada entre els carrers Camí de l’Aigua Nova i de Maria Antònia París, al costat del nou Arxiu Comarcal. Serà un edifici amb planta soterrani, planta baixa i 4 plantes de pis. El Centre d’Assistència Primària ocuparà les plantes baixa i primera; el Centre de Dia i la residència ocuparan les plantes soterrani, segona, tercera i quarta, així com una part de les plantes baixa i primera. Els accessos als dos serveis seran independents. La superfície construïda total de l’edifici és de 4.767,30 m2 (1.404,80 m2 de CAP; i 3.362,50 m2 de residència i Centre de Dia).
Despesa social
Una de les novetats d’aquest fons és el finançament de les despeses corrents generades per la prestació de serveis socials, principalment educatius i de dependència. Els ajuntaments poden destinar el 20% del què els pertoca del nou fons a aquesta finalitat. A Reus, aquest pressupost equival a 2.334.815 euros, que es destinaran a finançar la neteja i el manteniment dels centres d’educació infantil i primària, i als sous del personal municipal adscrit als CEIP.
Fons Estatal d’Inversió Local
La primera convocatòria dels Fons Estatals d’Inversió Local han representat per a Reus una aportació del govern central de 18,54 milions d’euros. En total es van aprovar 19 projectes, adjudicats a 16 empreses diferents (8 tenen seu a Reus i 5 al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre). Totes elles es van comprometre en les seves ofertes a donar feina a un total de 837 persones. És compleix així un dels principals objectius del fons d’inversió: fomentar la generació de llocs de treball en un context de crisi econòmica.
Els projectes de la primera convocatòria són els següents:
- Ampliació CAPI Reus V (barri Fortuny)
- Centre Cívic Llevant (Horts de Miró) i Centre Cívic Mestral (barri Gaudí)
- Creació sala d’estudis
- Rehabilitació Mas Carandell
- Projecte d’adequació de Cal Massó
- Pistes semicobertes (CEIP Alberich i Casas i Ciutat de Reus)
- Adequació enllumenat públic del nucli antic i al segon cinturó de Reus
- Reasfaltat de carrers
- Reforma voreres de la carretera de Castellvell
- Recollida pneumàtica
- Rehabilitació del Mas Vilanova
- Casa dels Mestres
- Rehabilitació d’escoles

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.