Notes de premsa

L’Ajuntament ha facilitat prop de 700 certificats digitals per poder fer tràmits per internet

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 17/02/2010

cina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Reus ha expedit una mitjana mensual de 172 certificats digitals, o IDcat, per poder fer tràmits a través internet. L’Ajuntament de Reus va començar a facilitar-los el 15 d’octubre de 2009 i des de llavors se n’han repartit 691.

Un certificat digital és un sistema que garanteix la identitat digital, la seguretat en les comunicacions telemàtiques i que permet operar amb les diferents administracions i assegurar la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques a internet. En l’entorn digital hi ha altres mecanismes d’identificació, com ara la utilització d’un nom d’usuari i d’una contrassenya per accedir a determinats portals o fer algunes transaccions. La diferència entre aquests sistemes i el certificat digital és que només aquest darrer està emparat per la llei i té plenes garanties tècniques i jurídiques. Per això és l’únic que pot donar totalment validesa i seguretat en les relacions telemàtiques amb l’administració.

El certificat digital permet operar a través de l’Oficina Virtual de l’Ajuntament. Aquesta és una finestra oberta permanentment entre l’Ajuntament i la ciutadania, un espai habilitat a www.reus.cat, que permet realitzar en un entorn segur, diferents tràmits municipals.

L’Ajuntament pot emetre certificats digitals des de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, gràcies a un conveni amb l’agència catalana de certificació CatCert. Aquests certificats digitals es donen amb un clauer USB amb tot el programari necessari perquè els ciutadans s’ho puguin instal·lar a casa.

El primer tràmit telemàtic a l’Ajuntament de Reus el va realitzar una ciutadana el 29 d’octubre de 2009 i des de llavors se n’han fet 133. La immensa majoria ha estat per obtenir el volant d’empadronament sense haver de desplaçar-se a l’Ajuntament. També s’han formulat queixes a través d’internet i ja s’han els dos primers tràmits relacionats amb llicències d’activitats per via telemàtica.

A través de l’Oficina Virtual de l’Ajuntament de Reus es poden fer actualment 19 tràmits adreçats a empreses i professionals, entitats i associacions i ciutadania en general: presentar plecs de descàrrec per multes de circulació, sol·licitar les subvencions adreçades a entitats, demanar un certificat de compatibilitat urbanística, etc...

Des d’ara fins a finals d’any, l’Ajuntament preveu tenir disponibles el 90% de tràmits a través d’internet.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.