Notes de premsa

Augmenten fins als 1.500 els treballadors ocupats el febrer en obra pública municipal

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 25/02/2010

a pública gestionada per l’Ajuntament de Reus, en marxa durant el mes de febrer, dóna feina a 1.434 treballadors. El paquet inversor municipal inclou actualment un total de 42 obres, entre les previstes al Pla d’Acció Municipal, les finançades a través del Fons Estatal d’Inversió Local i les exectuades per les empreses municipals.

L’elevat volum d’obra pública gestionada per l’Ajuntament es visualitza com un motor constat de l’activitat econòmica de la ciutat i de generació de llocs de treball. Si el juliol de l’any passat el número de treballadors ocupats en obra municipal se situava entorn del miler, ara s’acosta als 1.500. El conjunt de les 42 obres que l’Ajuntament gestiona durant aquest mes de febrer representen una inversió de més de 297,2 milions d’euros.

El pressupost de l’Ajuntament de Reus per a aquest 2010 tornar a apostar per la inversió pública com a mesura anticíclica per tal de fer front a l’actual situació de crisi econòmica. Els comptes municipals preveuen inversions per valor de 96,4 milions d’euros.

El Pla d’Acció Municipal 2008-2011 amb què l’Ajuntament es va dotar a l’inici del mandat ja defineix un gran volum inversor. El PAM es concreta en 616 milions d’euros d’inversió, dels quals l’Ajuntament n’aportarà 80.

Paral·lelament, l’Ajuntament va rebre el 2009 del govern espanyol 18,5 milions d’euros del Fons Estatal d’Inversió Local, i aquest 2010 en rebrà 11,6 del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. Aquests fons coincideix amb la política de l’Ajuntament de Reus que concep la inversió pública com la millor eina per impulsar l’economia i generar llocs de treball.

Els nous projectes d’obra pública previstos per als pròximes mesos permetran mantenir aquest 2010 els nivells d’ocupació dels darrers mesos. Als projectes que l’Ajuntament ha presentat a la segona convocatòria dels FEOSL (CAPI Reus VI, nou aulari del Mas Carandell, instal·lació de sistemes d’eficiència energètica, rehabilitació de les façanes dels CEIP Marià Fortuny i General Prim) s’hi sumen actuacions ja anunciades com l’ampliació de l’EBM la Ginesta i la construcció de l’EBM la Sajolida, la construcció de la Biblioteca Municipal Pere Anguera, el pàrquing del Carrilet, la segona fase del Mercat del Camp, la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de Mas Iglesias o actuacions a la via pública com les tres darreres fases de la reforma viària a la urbanització El Pinar, la urbanització del parc Gandhi o la culminació de la reforma integral del barri del Carme, entre altres.

El quadre de persones ocupades en les obres públiques que actualment té en marxa l’Ajuntamentr és el següent:

Número de treballadors en les obres incloses al PAM:
-Nou col·lector interceptor av. Pere el Cerimoniós 10
-Remodelació del Carrer Joan Martell 5
-Via Pública gestionada per Ajuntament 30
-Remodelació carrer Sant Miquel 2
-Remodelació carrer Sant Tomàs 5
-Remodelació dels carrers Sant Celestí i Sant Joaquim 5
-Mas Bertran (HPO) 14
-Altres actuacions a Via pública (Barri Carme FS) 2
-Edifici Patacada 12
-Actuacions de Via Pública (Barri Carme) 2
-Enderroc edifici antic al raval Martí Folguera 10
-Construcció nou hospital 750
-Obra Casal de Joves 14
-Altres Equipaments Esportius 12
-Escola d’Arquitectura 40
-Jocs infantils escoles públiques 2
-CEIP Pi del Burgar 24
-CEIP La Vitxeta 32
-Construcció nou centre de congressos 80
-Centre Tecnológic en Nutrició i Salut 25
-CEPID 40
-H11 - Escomesa FECSA subministrament Hospital 10
-H11 - Accessos Hospital 40
-Total PAM 1166

Número de treballadors en les obres incloses al FEIL
-Actuacions complementaries al Polilleuger Alberich i Casas 18
-Actuacions complementaries al Polilleuger Ciutat de Reus 34
-Centre Cívic Llevant 25
-CAPI Reus V 30
-Total FEIL 107

Número de treballadors en les obres Societats Anònimes Municipals:
-Ampliació ETAP de Reus 35
-Construcció nou dipòsit Intermig 15
-Renovació xarxa d’aigua urbanització el Pinar (fase III, IV i V ) 12
-Renovació xarxa d’aigua i sanejament c. Jesús 8
-Construcció nou col·lector crta Castellvell Avda 11 Setembre 6
-Renovació xarxa d’aigua i sanejament c Escorredor de St. Francesc 3
-Dipòsit Anti-DSU Camí dels Morts 10
-Desplaçament instal.lacions pous autovia Bellissens 6
-Noves instal·lacions bombament, reg i diposit pluvials Tecnoparc 8
-Construcció nova estació transformadora 3
-Millora EDAR 3
-Camp de Futbol Reddis 22
-Remodelació pàrquing edifici Tanatori 4
-Arranjaments diversos Cementiri General 6
-1a fase Mercat del Camp 20
-Total SAMS 161

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.