Notes de premsa

Segon taller de debat de la diagnosi del Pla Estratègic i Agenda 21 «Reus Demà»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/04/2010

cina Tècnica del Pla Estratègic i Agenda 21 «Reus Demà» convoca per aquest dijous 8 d’abril a les 19:00 h a la sala d’actes del Mas Miarnau (avinguda de l’Onze de Setembre, 112) el segon taller de participació per debatre a l’entorn de la diagnosi del pla. En aquesta sessió s’analitzarà la situació actual de la ciutat en relació al grup de treball de Territori, infraestructures i medi natural.

El president i el coordinador de la URV del grup de treball, Anton M. Pàmies i Josep Oliveras, atendran els mitjans de comunicació en conferència de premsa a les 17:30 h al mateix Mas Miarnau.

L’objectiu d’aquesta primera fase de participació és incloure la visió de la ciutadania a les conclusions de l’anàlisi tècnica per tal d’elaborar un document final de diagnosi el màxim de compartit possible. El document tècnic que ha de servir de base per al debat es pot consultar al web del pla, www.reusdema.reus.cat, amb el següent índex:

I. TERRITORI I ÀREA D’INFLUÈNCIA
1 - L’entorn territorial i supramunicipal; El territori municipal de Reus; Característiques generals; Ferrocarril, carreteres i aeroport en la configuració de la morfologia territorial; Barriades foranes, zones industrials i altres equipaments.

2. L’àrea d’influència de la ciutat i les relacions intermunicipals; La formació de l’àrea d’influència; L’àrea d’influència a la segona meitat del segle XX; Situació actual; Les àrees de cohesió del mercat laboral; L’ organització territorial administrativa; El Consorci del Camp

3. Un territori complex

II- MOBILITAT I SISTEMES DE TRANSPORT PúBLIC
4. La mobilitat; Característiques generals de la mobilitat; Sistemes de transport públic; Sistemes interns; El transport intermunicipal

III - INFASTRUCTURES DE TRANSPORT I PROJECTES LOGÍSTICS
5. Infrastructures de transport; El transport terrestre: la connexió interna i externa; El Port de Tarragona i l’aeroport de Reus: les portes a l’exterior

6. Els projectes logístics

IV - ORDENACIÓ DEL SÒL, CIUTAT I HABITATGE
7. L’ordenació del sòl; El Pla General d’Ordenació Urbana de Reus; Marc normatiu i criteris de planificació; El ferrocarril. Noves estacions i millora de l’accessibilitat; Previsions de creixement del sòl residencial i d’activitats industrials i terciàries; El sistema d’espais oberts. El sòl agrícola; El sistema d’espais oberts. Els espais naturals

8. La ciutat; La forma de la ciutat. Creixements i límits; La matriu radiocèntrica i els nous límits; La ciutat històrica. Extensió i creixements recents; Intervencions transformadores; La renovació del centre de la ciutat; La transformació de la xarxa viària; Els espais verds a escala de ciutat. La V Verda;

9. L’Habitatge; El sòl residencial en l’ordenació urbana; Previsions del Pla Local d’Habitatge de Reus 2009-2016; L’habitatge en la revisió del POUM.

V - LES XARXES DE SUBMINISTRAMENT: ENERGIA I AIGUA. LA GESTIÓ DE RESIDUS
10. Energia; El consum d’energia a Reus; L’Ajuntament de Reus com a consumidor d’energia; L’Ajuntament de Reus com a productor d’energia; L’Ajuntament de Reus com a prescriptor; Reptes de futur en l’àmbit de l’energia. L’estratègia municipal en matèria d’energia.

11. Aigua; La gestió de l’aigua a Reus. El cicle integral de l’aigua; L’abastiment d’aigua. El consum d’aigua. El sanejament d’aigües residuals

12. Gestió de residus; L’actuació municipal en matèria de residus. La producció de residus municipals. La recollida de residus. La recollida selectiva. La implantació del sistema de recollida pneumàtica de residus.

VI - MEDI NATURAL I PAISATGE
13. La conservació del medi natural i el paisatge. El paisatge. Les dinàmiques paisatgístiques. Els valors del paisatge.

14. Preservació dels sistemes naturals i les terres agrícoles

15. Integració del paisatge en àrees urbanes.

16. Rieres, barrancs i camins. Rieres i barrancs. Camins

17. Estratègies de restauració i millora del paisatge. Sòls agrícoles. Espais intersticials ciutat – variants – espais oberts. Skyline i façanes paisatgístiques de la ciutat. Infraestructures de comunicació. Rieres i barrancs. Polígons industrials i logístics.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.