Notes de premsa

Programació d’activitats del mes de maig de l’Espai d’Informació Ambiental

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 4/05/2010

ai d’Informació Ambiental publica la programació d’activitats del mes de març. N’inclou sis, entre jornades, exposicions, xerrades informatives i sortides lúdiques, entre altres...

- Conferència: «Txernòbil, 24 anys després»
Dijous, 6 de maig, 20:00 h, sala d’actes del Centre de Lectura
Acte commemoratiu del 24è aniversari de l’accident de la central nuclear de Txernòbil. Projecció d’un documental commemoratiu i conferència - testimoni a càrrec de la Sra. Liudmyla Briskina testimoni directe de l’accident i dels seus efectes al llarg d’aquests anys. Organitzat per Cultura i Solidaritat.

- Sortida a per: El camí del Salt!
Dissabte, 8 de maig, de 9:00 a 13:00 h
Sortida a peu per conèixer la xarxa de camins de Reus i un dels racons amb valors ambientals que amaga, l’indret del Salt, als voltants de Castellvell. Cal portar: roba i calçat còmode, aigua i esmorzar. Longitud total de l’itinerari: 12.8 km aproximadament. Nivell de dificultat: mig (Apte per persones a partir 12 anys). Temps total: 4 h aproximadament.

- Presentació de Recursos pedagògics per a l’educació d’un consum sostenible
Dijous, 20 de maig, de 18:30 a 19:30 h, Espai d’Informació Ambiental
Presentació del projecte DOLCETA, projecte de la UE destinat a difondre l’educació per al consum. Posa a l’abast set mòduls interactius amb informació sobre drets, serveis i recursos pedagògics per al consum responsable. Dirigit a la comunitat educativa, tècnics de consum, associacions de consumidors, dinamitzadors comunitaris i ciutadania. A càrrec de la Fundació URV.

- Exposició «Sota la superfície de l’aigua»
Del 17 al 28 de maig.
Actes Dia Mundial de la Biodiversitat. Exposició fotogràfica sobre els organismes de l’entorn fluvial. Amb la col·laboració de Rehos Ecology

- Presentació del llibre «Espiadimonis, nàiades, sabaters i cuques de capsa. Els macroinvertebrats dels rius i zones humides de Catalunya»
Divendres, 21 de maig, 19:30 h
Presentació de la darrera publicació de Rehos Ecology , especialistes en biologia aquàtica. El llibre té com a objectiu donar a conèixer la importància que els macroinvertebrats aquàtics tenen per a l’espècie humana i el funcionament dels ecosistemes aquàtics. Col·labora Xarxa de Custòdia del Territori

- Jornada informativa: «La Qualitat de l’Aigua de l’Ebre»
Dilluns, 24 de maig, de 19:00 a 20:00 h
L’acte pretén donar a conèixer quins són els controls que es realitzen actualment a l’aigua del minitransvasament de l’Ebre, així com informar de les mesures preventives que es portaran a terme durant la descontaminació de Flix, per tal d’assegurar la qualitat de l’aigua de consum. A càrrec de Daniel Pi, president del CAT.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.