Notes de premsa

Cloenda dels Programes de Qualificació Professional Inicial del Mas Carandell

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 15/06/2010

ardins de Mas Carandell acullen aquest dimecres 16 de juny a les 19:00 h l’acte de cloenda dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) 2009-10 de Mas Carandell adreçats a joves que no han assolit el graduat en ESO. Amb aquest acte es vol fer un reconeixement a la tasca acadèmica duta a terme en aquest curs que finalitza i el lliurar els diplomes als 66 joves de la promoció.

A l’acte, organitzat per Mas Carandell i el Departament d’Educació de la Generalitat, assistiran el regidor de Formació i Ocupació, Josep Allueva; el director Territorial del SOC, Ramon Inglés en representació del PQPI finançat pel SOC i autoritzat pel Departament d’Educació dela Generalitat; i Pilar Cabo, Coordinadora Territorial dels PQPI Plans de Transició al Treball.

Els programes de qualificació professional inicial, coneguts com PQPI tenen per finalitat la formació orientada al treball dels joves o bé la seva preparació pel retorn al sistema educatiu reglat. Mas Carandell disposa de dues tipologies d’aquest tipus de programa, els Plans de Transició al Treball, que al centre s’imparteixen des de l’octubre de 1.992 mitjançant un conveni entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus. I un programa autoritzat per Educació i finançat pel SOC, que es va incorporar a l’oferta per a joves a partir del curs 1997/98.

Al llarg d’aquests 19 anys s’han realitzat 57 d’aquests cursos i s’ha format a més de 800 joves,obtenint una mitjana d’inserció laboral al voltant del 57% i també una elevada reinserció al sistema educatiu reglat per obtenir el GES o incorporar-se a cicles de formació professional de grau mitjà.

L’alumnat dels PQPI 2009-10 participarà activament en la dinamització de l’esdeveniment. Així mentre el de l’especialitat del PTT d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic s’encarregarà d’alguns elements decoratius de l’espai, el del PTT d’Auxiliar de cuina es farà càrrec de l’elaboració i servei del càtering de final de festa. Per la seva banda, nois i noies del PTT d’Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica, PTT d’Auxiliar en fontaneria, calefacció i climatització i del PQPI del SOC Auxiliar en operacions de muntatge d’instal·lacions electrotècniques en edificis exposaran treballs realitzats en les especialitats cursades que es podran contemplar a l’acabar l’acte.

Mas Carandell preveu oferir pel proper curs 90 places en les mateixes especialitats que s’han ofert enguany. El període de preinscripció va finalitzar el mes passat i en aquests moments s’està realitzant el procés de selecció de les sol·licituds.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.