Notes de premsa

Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2010

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 23/09/2010

gidoria de Solidaritat i Cooperació, el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional i l'ONG Intermon Oxfam organitzen aquest divendres 24 de setembre entre les 17:30h i les 20:30h al la plaça d’Evarista Fàbregas, al Pallol, una nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

Les activitats consistiran amb una degustació de productes de Comerç Just, i material de difusió i sensibilització sobre el Comerç Just i la banca Ètica, ofert per Intermon Oxfam.

A les 18:00h hi haurà l'espectacle de teatre infantil amb elements de circ de la companyia Passabarret «El temple d'Agni», sobre el turisme responsable, ofert per l'ONG Setem.

Amb el lema «Maco per fora. Lleig per dins», la festa d'enguany denuncia que 25 milions de famílies pateixen els abusos de la indústria cafetera i com el Comerç Just és l'alternativa per aconseguir unes relacions comercials més equitatives.

El Comerç Just és una forma alternativa de comerç que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països rics del Nord i els països empobrits del Sud del planeta.
El Comerç Just té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional, i es basa en els següents principis:

Preu just que cobreix el cost de producció dels articles; Retribució digna pel treball; Respecte pels drets humans i laborals; Eradicació de l'explotació infantil; Beneficis socials per a les comunitats productores; Respecte del medi ambient; Igualtat de gènere.

La Banca Ètica és una alternativa als bancs convencionals. És una altra forma d'estalviar i invertir que combina els beneficis socials amb els beneficis econòmics. Comptes d'estalvi, fons d'inversió o dipòsits a termini que pretenen l''us ètic dels diners i aposten per empreses responsables socialment i ambiental. La banca ètica implica les persones i la seva capacitat d'estalvi en projectes que busquen el desenvolupament, la redistribució de la riquesa i la protecció del medi ambient a qualsevol lloc del planeta. Tenen la transparència com a principi fonamental.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.