Notes de premsa

Inauguració de l’exposició fotogràfica sobre parelles de cinema de Hollywood, al CIMIR

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 15/12/2010

t dijous, 16 de desembre, a les 19:30 h, s’inaugura l’exposició «Parelles de Cinema. Hollywood, 1920-1970», al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus. L’exposició es podrà visitar fins al 13 de febrer de 2011.

La mostra és coproduïda pel Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol i l’agència fotogràfica «Album. Archivo Fotográfico». És la primera coproducció comuna amb voluntat de ser itinerant. La mostra conté seixanta reproduccions fotogràfiques de gran format en blanc i negre, de qualitat excel·lent.
Sovint, en el cinema, es fa evident que la unió a la pantalla d’un determinat actor amb una determinada actriu produeix una química especial, un espurneig intens que sorgeix de l’encreuament d’estils, del fregament dels cossos o de l’intercanvi de mirades. Aquesta exposició ens mostra 60 parelles de la història del cinema del Hollywood clàssic (1920-1970), que van tenir aquesta química tan especial a la pantalla.

La parella és l’estrella
Juan Marsé
“Igual que les estrelles de debò, que ens envien la seva llum a través del temps i l'espai quan, en realitat, n’hi ha que ja fa molts anys que es van apagar, algunes estrelles de Hollywood que van llaurar la seva fama en solitari -encara que sempre molt ben embolcallades en les seves llegendàries galàxies estudi: Metro, Paramount, Fox, Warner, Columbia o Universal-- van saber també, quan el destí o els seus productors ho van decidir, brillar intensament en parella. ( ... )

( ... ) I formant parella en més d'una i de dues pel·lícules també van assolir fama combinats musicals com Micky Rooney i Judy Garland, o intrigues còmiques com les protagonitzades per William Powell i Myrna Loy. Tyrone Power i Gene Tierney van formar una bonica parella. I entre els aparellaments ocasionals, no estables, diguem-ne, però inoblidables per al bon aficionat, aparellaments d'una solvència romàntica, passional o simplement nupcial fora de tot dubte, caldria destacar Elizabeth Taylor i Montgomery Clift (Un lloc en el sol), Ava Gardner i Burt Lancaster (The Killers), Rita Hayworth i Orson Welles (La dama de Xangai), Humphrey Bogart i Ingrid Bergman (Casablanca), Joan Fontaine i Laurence Olivier (Rebeca), Gregory Peck i Ava Gardner (Les neus del Kilimanjaro), Marlene Dietrich i James Stewart (Arizona), Grace Kelly i Cary Grant (Atrapa un lladre), James Dean i Julie Harris (A l'est de l'Edèn), Ava Gardner i James Mason a Pandora, o John Wayne i Maureen O'Hara a L'home tranquil i, per descomptat, Clark Gable (Rhett Butler) i Vivien Leigh (Escarlata O'Hara) a Allò que el vent s'endugué.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.