Notes de premsa
L’Ajuntament presenta tres experiències al Congrés Estatal de Ciutats Educadores
ntament de Reus, a través de l’Àrea d’Educació i Formació, presenta aquesta setmana al congrés de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE) tres experiències de bones pràctiques educatives que es realitzen a la ciutat en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. El congrés té lloc els dies 30 i 31 de març i 1 d’abril en el desè congrés de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), a la localitat sevillana d’Alcalá de Guadaíra. La regidora cap d’Àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, assistirà al congrés en representació de l’Ajuntament de Reus, que és membre de la RECE (Red Estatal de Ciudades Educadoras).
Les tres experiències que es donaran a conèixer són “Introducció als oficis: l’horticultura”, “Apropem les noves tecnologies als pares i les mares” i “Patis oberts”. La primera de les experiències es desenvolupa des d’aquest curs a l’Institut Roseta Mauri i a l’Institut Josep Tapiró dins el programa Tastets d’Ofici, que fa possible una primera aproximació al món dels oficis als estudiants d’educació secundària. En aquest cas, l’experiència es du a terme des del model d’Aprenentatge i Servei, una modalitat educativa en la qual l’alumnat aplica uns aprenentatges a la vegada que presta un servei a la comunitat. En aquest cas, els alumnes de 3r i 4t d’ESO dels dos instituts desenvolupen els seus aprenentatges tot col·laborant en l’adequació de diversos espais de l’Institut Escola Pi del Burgar i de l’Escola Marià Fortuny.
Pel que fa a “Apropem les noves tecnologies als pares i les mares”, aquesta experiència ja fa diversos cursos que es du a terme en el Pla Educatiu d’Entorn de Reus en col·laboració amb l’entitat Cibercat, una associació de voluntariat que promou l’alfabetització digital entre la ciutadania i que té la seu a Reus. L’experiència que es presentarà al congrés de la RECE serà la que es fa a l’Institut Salvador Vilaseca, en la qual els alumnes d’ESO són els qui imparteixen sessions de formació als pares i mares. Aquests alumnes han rebut prèviament una formació a càrrec de Cibercat per a desenvolupar l’activitat.
El tercer projecte educatiu que es donarà a conèixer serà “Patis oberts”, una proposta d’utilització de les instal·lacions escolars fora d’horari lectiu i oberta a diferents edats i col·lectius de l’entorn de l’escola on es du a terme. Les experiències de “Patis oberts” s’han fet a les escoles Prat de la Riba i Pompeu Fabra en els darrers cursos i s’ha programat també per a aquest curs.