Notes de premsa
Presentació del llibre «1.000 imatges de la Història de Reus»
alde de Reus, Lluís M. Pérez, presideix aquest divendres 8 d’abril a les 20:00h a la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós l’acte de presentació del llibre «1.000 imatges de la Història de Reus», dirigit per l’historiador Albert Arnavat. L’acte comptarà amb la presència del fotògraf Josep M. Ribas Prous, i de l’historiador i Premi Nacional de Patrimoni Cultural 2011, David Balsells, que presentarà la publicació.
El volum recull 1.000 documents gràfics de la història de Reus. Són principalment fotografies, de més de 100 autors diferents, que intenten explicar el passat col·lectiu de la ciutadania de Reus. Estan organitzades en 11 capítols que corresponen a les grans èpoques històriques que han marcat l’evolució de la ciutat. La publicació es presenta com el complement visual dels cinc volums de la Història General de Reus, editada per l’Ajuntament de Reus.
L’edició està prologada pel doctor en Història i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Fontana; i presentada pel fotògraf Josep M. Ribas Prous. Cada un dels onze capítols s’obre amb un breu text de síntesi redactat pels següents especialistes:
- Prehistòria i Història Antiga: Eudald Carbonell, catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili; i Xosé Pedro Rodríguez, doctor en Història per la Universitat Rovira i Virgili.
- L’Edat Mitjana: Ezequiel Gort, doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i Arxiver Municipal de Reus.
- Segles XVI-XVII: Jordi Morelló, doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona.
- Segle XVIII: Agustí Segarra, catedràtic d’Economia Aplicada la Universitat Rovira i Virgili.
- Segle XIX: Pere Anguera, catedràtic de Història Medieval per la Universitat Rovira i Virgili.
- La Restauració: Albert Arnavat, doctor en Història contemporània per la Universitat de Barcelona.
- La dictadura de Primo de Rivera: Josep M. Roig Rosich, professor de la Universitat Rovira i Virgili.
- La República i la Guerra Civil: Joan Navais i Frederic Samarra, llicenciats en Història per la Universitat Rovira i Virgili
- Franquisme: Motserrat Duch, professora d’Història Contemporania de la Universitat Rovira i Virgili
- La Transició: Antoni Gavaldà, professor de la Universitat Rovira i Virgili.
- La democràcia municipal: Josep M. Martí, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona.