Notes de premsa

La Fira de Sant Jaume torna al parc de la Festa del 22 al 24 de juliol

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 19/07/2011
Roda de premsa de presentació de la Fira de Sant Jaume

tronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus organitza entre els pròxims 22 i 24 de juliol la tradicional Fira de Sant Jaume, un esdeveniment lúdic i festiu que aquest any celebra el 668 aniversari, ja que va ser l’any 1343 quan el rei Pere III va atorgar a la ciutat de Reus la concessió per organitzar la fira. Amb l‘organització d’aquest certamen, el patronat manté viva una de les tradicions més antigues de la ciutat i al mateix temps el posiciona com la «Fira de nit a Reus», on ciutadans i visitants poden gaudir d’una extensa programació d’actuacions per a totes les edats i gaudir dels sopars a la fresca.

La Fira es manté un any més al Parc de la Festa i es continua amb el model de fira lúdica on els grans protagonistes són el món del cavall i els sopars a la fresca. Aquest any, per l’espectacle eqüestre nocturn s’ha apostat per la participació de genets de la demarcació i amb l’actuació especial de Sercamshow.

El total d’expositors és de 40 i estan englobats en 3 àrees: l’àrea de degustacions (àrea de sopars, escenari d’actuacions i expositors gastronòmics), l’àrea del món del cavall, i l’àrea d’atraccions infantils

Les principals activitats de la Fira de Sant Jaume 2011 són les següents:

16a Fira del Cavall
És l’apartat més destacat de la Fira. Organitzat pels Amics dels Cavalls, es comptarà amb la presència de cavalls de diferents ramaderies i centres d’equitació de la demarcació. Es faran exhibicions, concursos i espectacles eqüestres al picador del recinte firal. Destaquen especialment l’espectacle eqüestre que es farà cada nit, i que aquest any aposta per la participació de genets de la demarcació. L’espectacle començarà amb una exhibició de genets infantils del Club Hípic Castells de Cambrils, seguit d’una exhibició de doma clàssica i Alta Escola del Club Hitpic Tomàs Santiago de Cambrils, d’una exhibició de western i un número còmic. L’espectacle, d’una hora i quart de durada, acabarà amb l’actuació del grup Sercamshow.

Sopar de la Fira de Sant Jaume
Elaborat i servit pels propis ramaders i pagesos de la zona, el sopar és una forma de promocionar els productes locals de qualitat. Comprant el tiquet de menú d’11 euros es podran degustar les especialitats d’amanida, corder, porc, conill i postres que presenten i cuinen els mateixos productors. Hi hauran dues modalitats per sopar a la fira, realitzant el menú complert o les degustacions individuals.

Organitzat amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia; Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, aquesta activitat és, des de fa uns anys, una de les activitats amb més èxit de la Fira de Sant Jaume, ja que permet als visitants degustar a l’aire lliure un menú de productes autòctons de primera qualitat.

15a Cursa de portadors de sacs d’avellanes, Gran Premi «Unió». Trofeu «Xola»
Un dels actes més destacats i genuïns de la Fira, on els participants es carreguen un sac d’avellanes de 58 quilos a l’esquena per completar un itinerari d’uns 900 metres. La cursa es desenvoluparà el dissabte 23 a les 20:30 h. En aquesta edició de la cursa podria comptar amb la presència d’alguna dona per preparar-se per a les dues curses en categoria femenina que es realitzaran properament a Riudoms i Valls. A Reus, pel moment, no existeix aquesta categoria tot i que l’organització de la combinada no descarta que es pugui realitzar a Reus en properes edicions. La cursa de Reus forma part del gran premi UNIÓ.

Espectacles de nit
A l’escenari ubicat a la Fira, i com ja és habitual, cada nit hi haurà un espectacle diferent. El divendres tindrà lloc la tradicional cantada d’havaneres a càrrec del grup Balandra, el dissabte a les 22:00 h, es realitzaran l’exhibició de ball (de saló, llatins, estendard...) a càrrec dels alumnes i professors de l’escola de ball New York de Reus, i el diumenge, a les 21:30 h hi haurà l’actuació de ball de la parella Adrian i Damaris, professors de l’escola de Ball New York, acompanyats del grup Emotion Show. D’altra banda, la Fira també compta amb un espai dedicat a atraccions de fira per als més petits.

2a Cursa nocturna de Sant Jaume
Cursa popular que organitza el Club Natació Reus Ploms amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Reus Esport i Lleure, i amb el suport tècnic de Tretzesports i la col·laboració d’entitats locals. La cursa està prevista pel divendres 22 de juliol, a les 21:30 h, i aquest any té un recorregut de 10.000 m: La cursa tindrà la seva sortida i arribada a les piscines municipals.

Programa d’activitats
Divendres, 22 de juliol

  • 19:00 h: Obertura al públic
  • 19:00 h: Pony mounted games, nova modalitat d’equitació, amb la participació de d’ofertes clubs hípics de la comarca.
  • 21:00 h: Inauguració de la Fira, a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat del Miquel Molins, Director General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat.
  • 21:30 h: 2a Cursa Popular Nocturna de Sant Jaume. .
  • 23:00 h: Espectacle eqüestre, amb l’exhibició de doma natural de Sercamshows i la participació de diferents genets i clubs hípics de Catalunya
  • 24:00 h: Tancament de la Fira.

Dissabte, 23 de juliol

  • 9:00 h: Concurs de Doma Clàssica Territorial O*, prova puntuable per la Lliga de Tarragona i per la Lliga Catalana de la Federació Catalana d’Hípica
  • 19:00 h: Obertura al públic
  • 19:00 h: Concurs de Doma Clàssica Territorial O*; i lliurament de trofeus.
  • 20:00 h: Exhibició de portadors de sacs d’avellanes, a càrrec del Club esportiu Alba.
  • 20:30 h: Cursa de portadors de sacs d’avellanes, XVIII Trofeu «Xola».
  • 21:00 h: Pole Bending i Barrel Racing, prova puntuable pel Campionat de Catalunya. En finalitzar el concurs, es lliuraran els trofeus.
  • 22:00 h: Espectacle de Ball, amb Adrian i Damaris de l’Escola de Ball New York Reus.
  • 23:00 h: Espectacles eqüestre, amb l’exhibició de doma natural de Sercamshows i la participació de diferents genets i clubs hípics de Catalunya
  • 24:00 h: Tancament de la Fira.

Diumenge, 24 de juliol

  • 9:00 h: Concurs Alta Escola, prova puntuable pel campionat de Catalunya.
  • 19:00 h: Obertura al públic.
  • 19:00 h: Concurs de Salt d’Obstacles Territorial O*, puntuable per la Lliga de Tarragona i per la Lliga de Catalunya de la Federació Catalana d’Hípica; i lliurament de trofeus.
  • 21:30 h: Espectacle de Ball, amb Adrian i Damaris i Emotion Show de l’Escola de Ball New York de Reus.
  • 22:30 h: Espectacles eqüestre, amb l’exhibició de doma natural de Sercamshows i la participació de diferents genets i clubs hípics de Catalunya
  • 24:00 h: Tancament de la Fira
Roda de premsa de presentació de la Fira de Sant Jaume

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.