Notes de premsa

Lliurament dels Guardons de la Ciutat 2011

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 19/09/2011

mecres 21 de setembre, a les 20:00 h, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus serà l’escenari de l’acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat 2011. Enguany es nomena fill il·lustre a Modest Gené; i es lliuren tres medalles de la Ciutat a la Llotja de Reus, a Josep Murgades i al Cos de Bombers de Reus; i set mencions honorífiques al Gegant Carrasclet, l’Associació d’Amics del Cavall, el Gremi de Forners de Reus i Comarca, a Carles Macaya, a la Colla Sardanista Rosa de Reus, a Francesc Palacín i a Mossèn Anton Roquer.
Modest Gené

En reconeixement a la seva brillant trajectòria com a escultor principalment de motius religiosos, guardonada amb diferents premis i medalles, pel seu treball destacat en indrets com el monestir de Poblet i per la seva tasca de recerca de valors exòtics i pintorescos durant la seva estada a la Guinea Equatorial.

Llotja de Reus
En reconeixement a la celebració el 2010 dels 700 anys de la concessió reial del Mercat de Dilluns, antecedent històric de la llotja contemporània, per la importància que aquest fet ha tingut en la definició i la projecció de la ciutat, i per haver portat a Reus un esdeveniment de gran magnitud com la 50ena edició de la Borsa de Comerç Europeu.

Josep Murgades
En reconeixement a la seva dilatada activitat acadèmica, la seva dedicació als estudis filològics i les seves valuoses aportacions en el camp de la traducció, tant en relació a autors i obres literàries de dimensió universal com a textos de teoria i crítica literàries, així com la seva activitat en defensa de la llengua i el seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat.

Gegant Carrasclet
En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu, la seva importància com a element festiu i símbol de reivindicació, l’acceptació assolida entre la ciutadania i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva creació.

Cos de Bombers de Reus
En reconeixement a la seva tasca vocacional i de servei caracteritzada per l’esforç, la responsabilitat i la humanitat, per la seva actuació competent, exercida sempre amb professionalitat i celeritat, i de manera especial en acomplir-se enguany el 150è aniversari de la seva existència.

Associació d’Amics del Cavall
En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu, per l’organització dels Tres Tombs i la seva participació en altres esdeveniments destacats del calendari festiu, com la Cavalcada de Reis o la Fira de Sant Jaume, i de manera especial en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva fundació.

Gremi de Forners de Reus i Comarca
En reconeixement a la seva trajectòria associativa i a la tasca individual dels professionals que al llarg dels anys n’han fet possible la continuïtat, i de manera especial en acomplir-se enguany el centenari de la seva fundació.

Carles Macaya
En reconeixement a la seva tasca altruista, compromesa i de servei als altres i, de manera especial, per la seva feina com a impulsor del Patronat Foc Nou i, des del 1988, dels Retaules de Nadal.

Colla Sardanista Rosa de Reus
En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu dedicada a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural popular, i de manera especial en acomplir-se enguany el 50è aniversari de la seva creació.

Francesc Palacín
En reconeixement a la seva llarga experiència i a la disposició que ha demostrat sempre en defensa dels valors democràtics i de la justícia i, de manera especial, per la seva tasca com a síndic municipal de Greuges en el període 2002-2006 defensant els drets dels ciutadans i ciutadanes en les seves relacions amb l’administració municipal.

Mossèn Anton Roquer
En reconeixement a la seva tasca com a capellà del Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia des de 1995, i pel seu estímul i el seu suport a tots els reusencs i reusenques relacionats amb el santuari per aconseguir la millora artística i cultural del recinte i la seva importància com a lloc de recés, peregrinació i recolliment.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.