Notes de premsa

El govern inicia la planificació de l’atenció primària de salut de Reus per apropar l’assistència a la població

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 20/09/2011
Reunió entre Josep Mercadé, Carles Pellicer i Teresa Gomis.

alde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Coordinació i Organització i responsable del Grup Salut, Teresa Gomis, i el director dels Serveis Territorials de Salut de Tarragona, Josep Mercadé, s’han reunit aquest matí al consistori per planificar les diferents actuacions que s’han de portar a terme durant els propers quatre anys en l’àmbit de salut.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat establir les bases per poder començar a treballar el mapa dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de Reus. La finalitat d’aquesta reorganització és apropar al màxim els serveis sanitaris primaris als ciutadans.
La reunió ha servit per establir unes primeres bases i una bona entesa entre les dues institucions. La planificació portada a terme avui a l’Ajuntament de Reus té els seus orígens a l’any 2008, quan l’Ajuntament i la conselleria de Salut d’aquell moment van signar el Pacte de Salut. Posteriorment, el consistori va realitzar una anàlisi sobre les necessitats que tenia en aquest àmbit la capital del Baix Camp.
La reorganització plantejada avui a la reunió marca unes actuacions com a prioritàries, en el següent ordre:
-Desdoblar els dos CAP de la Llibertat, mantenint un CAP a la plaça de la Llibertat i l’altre CAP al recent construït CAP Horts de Miró.
-Desdoblar els dos CAP Sant Pere, mantenint un CAP al camí de Riudoms, i l’altre CAP a les dependències de l’antic Hospital de Sant Joan.
-Crear un 6è CAP a la part nord de la ciutat.
Aquestes prioritats establertes avui a la reunió, estan damunt de la taula. Per a les dues primeres caldrà establir converses amb l’Institut Català de la Salut, actual gestor dels esmentats CAPs.
La voluntat d’aquest govern seria que el 6è CAP fos gestionat pel grup Sagessa.

Reunió entre Josep Mercadé, Carles Pellicer i Teresa Gomis.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.