Notes de premsa

S’inicia la Setmana de la Mobilitat amb la «pedalada pel Medi Ambient» com a acte central

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 20/09/2011

2 al 29 de setembre se celebra a tot Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema «Estalvia combustible, regala aire net», la Setmana del 2011 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos de pensar en el cotxe particular com a única opció i obrir-nos a formes de moure’ns més sostenibles.

Canviar el nostre mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Aquest any, a més de Reus, s’han adherit 167 ajuntaments d’arreu de Catalunya per a motivar un canvi cap a mitjans més sostenibles per moure’s. A Reus s’han preparat un total de 5 activitats, i la més destacada és la de pedalada. El regidor de Medi Ambient, Marcos Massó, encoratjava als reusencs a participar. «Volem convidar a totes les famílies reusenques a que participin en la pedalada del 2 d’octubre, doncs creiem que és un acte interessant perquè fomenta la pràctica de l’esport, el respecte pel medi ambient, a banda de conèixer indrets de la ciutat i del seu entorn des de la perspectiva de les dues rodes. Esperem tenir una bona participación en la pedalada», comentava el regidor.

«Pedala pel Medi Ambient»
L’acte més destacat d’aquesta Setmana de la Mobilitat és «Pedala pel Medi Ambient», que està organitzada per la regidoria de Medi Ambient, la regidoria d’Esports i l’Associació Bicicamp, amb la col·laboració de Decathlon.

«Pedala pel Medi Ambient», és una activitat simultània coordinada des de Pedala.org que es fa en més de 167 municipis de tot Catalunya. Es tracta d’una activitat per tots els públics, amb itineraris planers i sense dificultats, no és cap cursa, el ritme serà de passeig.DP 2011-09-20 AMA Setmana de la Mobilitat.

El lema d’aquest any és «Estalvia embussos, regala aire net», ja que cada cop que fem servir la bicicleta en comptes de mitjans de transport més contaminants estem regalant-nos aire net i regalant aire net als altres, per a simular aquesta alenada d’aire fresc es demana als participants que portin samarretes blaves o verdes.

La cita serà al Parc de la Festa, el diumenge 2 d’octubre de 2011, a les 9.30h. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia. 

Es podrà escollir entre 3 activitats diferents segons els desitjos i possibilitats de cada participant: 2 itineraris circulars de 9 i de 19 km i activitats infantils.

• L’itinerari verd de 9 km: se surt del Parc de la Festa per la carretera de Riudoms, es baixa cap a Misericòrdia travessant el Barri Immaculada, es girarà cap a Sant Bernat Calbó fins a agafar el camí de la Pedra Estela que comunica amb el Barri Montserrat i d’allí ja anirem enfilant cap al Parc de la Festa altra vegada. En total són 5 km d’anada i una mica menys de tornada però amb pujada.
• L’itinerari blau, de 19 km: es surt també del Parc de la Festa, però en els 5 km barri Montserrat es separa per anar a travessar la carretera de Salou i agafar el camí de Vila-Seca que ens portarà al centre urbà. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-Seca farem un descans als jardins del Castell de Solcina. En aquest punt ja haurem fet 10 km. Emprendrem el camí de tornada pel camí del Castell i el del Mas de Larrard fins a l’avinguda de Salou que la creuarem per pujar pel carrer Pintor Fuster i de tornada cap al Parc de la Festa.
• Activitats infantils: per aquells nens i nenes que o bé portin rodetes o bé que no tinguin massa domini de la bicicleta o que no s’atreveixin a fer l’itinerari, s’han preparat unes activitats infantils al voltant de la bicicleta i de la setmana de la mobilitat sostenible dins del Parc de la Festa, que començaran a partir de les 10.00h. Els participants a les activitats infantils tindran un carnet que ompliran a mesura que facin les proves que consistiran en perícia de maniobres amb la bicicleta, completar el dibuix amagat, bufar i fer bombolles i un itinerari en bicicleta pel parc. L’horari de les activitats és de les 10.15 h a les 11.30 h. També hi haurà un inflable esportiu per a saltar.

Coma novetat, cal una inscripció per a millorar la tasca de l’organització. Les inscripcions gratuïtes es poden realitzar online a la web de www.tretzesports.com, o bé presencialment omplint una butlleta a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a l’Espai d’Informació Ambiental, al Pavelló d’Esports Municipal, a l’Estadi, al Reus Deportiu, al Reus Ploms, al Tennis Monterols, des del dimarts 20 de setembre fins el dimecres 28 de setembre.

Les persones que no s’hagin inscrit ho podran fer a partir de les 9.00h del matí del mateix dia al Parc de la Festa.

Col·laboraran els cossos de Protecció Civil i de la Creu Roja i de la Guàrdia Urbana, un cotxe escombra per a que en cas d’avaria o de cansament es pugui traslladar la bicicleta i la per la 
zona amb seguretat.

Des de la coordinació de l’activitat del Pedala 2011 es regalarà als assistents un clauer amb el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2011 «Estalvia Embussos, Regla Aire Net» i una matrícula per a que la portis tot l’any a la bicicleta.

Fotoacció Col·lectiva: Jo vaig en bici
Dia: des del 22 fins el 29 de setembre. Online.
Organitza: Ajuntament de Reus. Medi Ambient.

Digues el que t’aporta la bicicleta a tu i a la ciutat, què t’impulsa a fer-la servir. Ajuda’ns a que cada dia hi hagi més ciclistes. Penja al mur del facebook enbicixreus, la teva foto individual o col·lectiva juntament amb el teu missatge. Les fotografies restaran penjades al facebook i s’enviaran a la organització del Pedala 2011 de Catalunya per a publicar al seu propi facebook o a la web.

Taller de manteniment de bicicletes 
Dia: dijous, 29 de setembre. De 17:30 h a 20:30 h.
Lloc: Espai d’Informació Ambiental. Plaça d’Antoni Sabater Esteve (plaça de les Aigües). Gratuït.
Places limitades. Inscripcions 977010088.
Organitza: a càrrec de Bicicamp, coordinadora d’entitats per l’ús de la bici al Camp.

Taller teoricopràctic per a majors de 14 anys en què aprendreu a reparar punxades, ajustar els frens, reparar la cadena i habilitats per un bon pilotatge de la bicicleta.
Cal portar la pròpia bicicleta i una petita caixa d’eines amb un joc de claus Allen, un joc de claus desmuntables, clau anglesa, manxa d’aire, una cambra d’aire vella, un raspall de dents vell i un drap.

Contacontes «Un petit conte de bicicletes» i Bicijoc
Dia: divendres, 30 de setembre. De 17:30 a 18:30 h i de 18:30 a 19:30 h. 
Lloc: Espai d’Informació Ambiental. Plaça d’Antoni Sabater Esteve (plaça de les Aigües). És gratuït.
Organitza: a càrrec de Bicicamp, coordinadora d’entitats per l’ús de la bici al Camp.

L’Albert és un nen que troba a faltar anar en bicicleta. A la ciutat on viu ara, ningú sembla fer-la servir... però ell està disposat a fer-ho i, de pas, encomanar a tothom el gust per pedalar.
Vine amb la teva bici a l’EIA perquè l’Albert trobi amics i amigues amb qui jugar al Joc de l’oca de la bicicleta, que inclou circuits i proves en bici.
Dues sessions de contaconte i joc, adreçades a nens i nenes de 5 a 11 anys.
Cal portar la bicicleta. Hi ha places limitades. Inscripcions 977010088.

Exposició Temps de bici 

 Dies: Del 3 al 30 d’octubre. 
Lloc: Biblioteca Xavier Amorós.
Organitza: a càrrec de Bicicamp, coordinadora d’entitats per l’ús de la bici al Camp.L’exposició fa un breu recorregut per la història de la bicicleta, tant pel que fa a la mecànica de la pròpia bici com l’ús que se n’ha fet al llarg del temps a la nostra ciutat i al món.

 

Programació de matrícula als actes

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.