Notes de premsa

Nova programació del Casal de Joves amb 29 activitats per a l’últim trimestre de 2011

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 21/09/2011
Joaquim Sorio durant la roda de premsa sobre la programació del Casal de Joves.

’inici del nou curs la Regidoria de Cultura i Joventut edita el nou catàleg d’activitats i serveis que poden trobar-se al Casal de Joves de la Palma durant l’últim trimestre del 2011, i que arriben a un total de 29 activitats i recursos, a banda dels recursos fixes que ofereix el Casal de Joves.

El catàleg vol ser l’eina que unifica tots els recursos, serveis i activitats destinats als joves de la ciutat que majoritàriament es concentren al Casal de Joves, punt de trobada i espai de referència dels joves de Reus.

En aquest catàleg s’hi troba l’oferta de recursos i activitats corresponents als mesos d’octubre, novembre i desembre.

El catàleg està organitzat en cinc grans grups que coincideixen amb els serveis del Casal de Joves: l’Oficina Jove del Baix Camp, bucs d’assaig musical, espais de participació, recursos i activitats d’oci i cultura.

Com a novetats per aquest trimestre destaquen la publicació d’un directori de les 32 entitats junvenils de Reus, estructurat en tres temàtiques: cultura, lleure i política; les 6 propostes de taller per a joves que s’oferten des dels Centres Cívics i les 7 activitats d’oci promogudes per entitats juvenils. En aquest sentit, la presència d’actes organitzats per entitats fa visible la riquesa de la xarxa associativa a la ciutat.

Una de les altres novetats a destacar del catàleg és l’enquesta del Pla Local de Joventut 2012-2015, que s’inclou dins de l’apartat d’espais de participació . Es tracta d’una eina telemàtica de participació a l’abast de tots els joves d’entre 12 i 35 anys que servirà per elaborar la diagnosi de la realitat juvenil. A més, per completar el Pla també es realitzaran dos debats al Casal de Joves, un sobre participació i l’altre sobre emancipació.

Serveis del Casal de Joves
• Oficina Jove del Baix Camp: l’oficina jove del Baix Camp del Casal de Joves actua com a oficina d’informació general amb atenció especialitzada en treball i emancipació, habitatge i salut. Des de l’Oficina s’ofereixen 5 tallers formatius: un dedicat a les associacions on aprendre a preparar un pressupost, justificar econòmicament una subvenció; un altre on poder trobar informació útil a l’hora de comprar un habitatge; un taller per aprendre a millorar el resultat a les entrevistes de feina; un taller destinat a pares i mares d’adolescents on treballar la comunicació assertiva amb els fills en temes de sexualitat i una xerrada on es donaran consells i propostes per organitzar una escapada per Nadal.
• Bucs d’assaig musical: els bucs d’assaig es troben al soterrani del Casal. Són tres bucs insonoritzats destinats al lloguer per hores a formacions musicals. Els bucs també ofereixen un servei d’enregistrament per a la gravació de maquetes i un servei d’assessorament musical. Actualment hi ha uns 30 grups assajant regularment als bucs.
• Espais de participació: en aquest apartat es donen a conèixer els diferents espais, canals i projectes que tenen per objectiu fomentar la participació juvenil. Així trobem: el Consell Municipal de Joventut, la Guia d’espais i equipaments de Reus, l’enquesta telemàtica del Pla Local de Joventut i el projecte EPI JOVE, que consisteix en un programa d’informació i dinamització als centres d’educació secundària a les hores de pati amb la presència de dos dinamitzadors. El projecte es realitza a 10 instituts de la ciutat: Josep Tapiró, Gabriel i Ferrater, Roseta Mauri, Gaudí, Domènech i Montaner, Baix Camp, Pi del Burgar, Escola Maria Cortina i Salvador Vilaseca i Puigcerver.
• Recursos: dins d’aquest apartat trobem: la zona Wi-Fi gratuïta; el servei de préstec de bicicletes (cessió gratuïta de dues bicicletes per un període màxim d’un mes); el Servei de Voluntariat Europeu, que consisteix en poder acollir aquells joves que volen participar en un programa de voluntariat a qualsevol lloc d’Europa, amb la possibilitat de conèixer idiomes i formar-se al mateix temps; la cessió d’espais del Casal de Joves per entitats i col·lectius; i el servei d’Oficina d’Entitat que consisteix en oferir un servei de secretaria a les entitats.
• Activitats d’oci i cultura: aquest apartat recull les activitats dirigides a joves que es fan a la ciutat; dividides en activitats lúdiques, tallers formatius i activitats d’oci. En aquest sentit, s’ofereixen 305 places per a joves a partir de 12 anys en activitats de caire formatiu i més de 2.000 en un sentit més lúdic.

400 joves al mes
Pel Casal de Joves passen una mitjana d’uns 400 joves al mes a buscar informació, assessorar-se, utilitzar algun dels serveis que oferim o a realitzar alguna activitat. Després d’un any de funcionament el Casal compta amb serveis consolidats com són el Servei de treball i emprenedoria i el Servei d’informació juvenil.

Joaquim Sorio durant la roda de premsa sobre la programació del Casal de Joves.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.