Notes de premsa

S’inicien les campanyes solidàries de recollida d’aliments «Oli i Sucre» i «Bicicletes solidàries»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 28/12/2011

’aquest 27 de desembre i fins el proper 4 de gener estarà en actiu la campanya solidària «Oli i Sucre», amb l’objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en abastir les entitats socials de distribució d’aliments d’aquells productes de més necessitat. Aquesta campanya està organitzada per l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de l’àrea d’Esports i d’Ensenyament i Política Lingüística (organitzadores del parc de Nadal), el Banc d’Aliments, la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, els Mercats Municipals, Carrefour i la Cambra de Comerç de Reus.

Durant aquests dies, hi ha instal·lats punts de recollida en diferents zones de la ciutat: al Parc de Nadal - a l’Edifici Tecnoparc-, als mercats Central i del Carrilet, i al supermercat Carrefour. La campanya fa una crida a la ciutadania a aportar únicament d’oli i sucre, perquè són els productes de primera necessitat que més demanden les entitats de distribució d’aliments.

Paral·lelament a la campanya, el Parc de Nadal de Reus, la Fundació Solidaritat Carrefour i el Banc d’Aliments organitzen una recapta d’aliments en un dels Espais Solidaris del Parc. En aquest espai, els visitants podran fer la seva aportació solidària amb aliments portats de casa o comprant-los al propi espai. L’Hipermercat Carrefour de Reus, a més, sumarà als aliments aportats aliments addicionals en funció d’un joc proposat als donants. Els nens i nenes també participaran en un sorteig de bicicletes i entrades al Parc; i podran llençar-se per una tirolina de 50 metres o saltar en uns llits elàstics situats en espais situats a l’exterior del Parc, d’ús exclusius per als nens i nenes solidaris.

El Banc d’Aliments es farà càrrec del conjunt de les donacions per repartir-lo entre les entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments de Reus: Càrites Interparroquial, Sant Vicenç de Paüls, la Fundació Mossèn Federic Bara, el Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, l’Església Evangèlica Ríos de Vida, Associació Cultural Amistad y Raices, l’Associació Gitana Catalana Sant Josep Obrer, la Creu Roja, l’ADRA i el Banc d’Aliments de Reus.

Projecte «Bicicleta Solidària»
A partir d’aquest 27 de desembre també s’ha iniciat la campanya del projecte «Bicicleta Solidària», que consisteix en l’intercanvi de bicicletes per aliments. Es tracta de recollir bicicletes en desús i posar-les a disposició de persones que tinguin interès en adquirir-les, a canvi que facin entrega d’un lot d’aliments al Banc d’Aliments, o bé a canvi d’uns diners que els responsables de l’entitat social bescanviarien per menjar. En aquesta iniciativa liderada per Bicicamp, hi col·laboren el Banc d’Aliments i l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

La recollida de les bicicletes es farà entre el 27 de desembre i el 29 de febrer al Banc d’Aliments, al carrer Rocamora de Reus, entre les 09:00 i les 13:00 h, i a l’Estadi Municipal de Futbol, al carrer Recasens i Mercader (Polígon Agro Reus), entre les 16:00 h i les 19:00 h, per tal de dipositar la bicicleta. En cas que les persones que vulguin fer aquesta donació, tinguin dificultats per traslladar la bicicleta fins els punts de recollida, es poden posar en contacte amb l’entitat Bicicamp, a través del correu electrònic:[email protected].

Per altra banda, els interessats en quedar-se les bicicletes, podran adreçar-se, entre l’1 de març i el 13 d’abril, a les instal·lacions del Banc d’Aliments, on estaran exposades totes les bicicletes recollides, amb el seu valor equivalent en aliments. Perquè se’ls hi pugui adjudicar una de les bicicletes, prèviament hauran de realitzar una donació d’aliments corresponent al valor estipulat per cada una de les bicicletes, o bé diners en efectiu, que els mateixos responsables del Banc d’Aliments bescanviaran per menjar.

Després del 13 d’abril, i durant la segona quinzena d’aquest mateix mes, hi haurà una segona oportunitat per adquirir alguna de les bicicletes, en una Fira específica per intercanviar aquests vehicles per lots d’aliments.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.