Notes de premsa
L’exposició «Pere Prats Sobrepere: 40 anys dibuixant històries» visitarà les escoles de la ciutat
osició Pere Prats Sobrepere: 40 anys dibuixant històries, produïda per la Biblioteca Central Xavier Amorós, visitarà durant els propers mesos diferents escoles de la ciutat de Reus. La primera que rebrà la mostra serà el CEIP Alberich i Cases, del 10 al 17 de febrer.
Altres centres que acolliran la mostra seran: l’escola Cèlia Artiga (del 20 al 24 de febrer), l’escola Mowgli (del 27 de febrer al 2 de març), l’escola Beat Bonaventura de Riudoms (del 5 al 16 de març), l’escola La Vitxeta (del 26 al 30 de març), l’escola Alberich i Cases (del 23 d’abril al 4 de maig), l’Escola Prat de la Riba (del 7 al 14 de maig, l’escola Pi del Burgar (del 21 al 25 de maig) i l’escola Pompeu Fabra (del 28 de maig al 8 de juny).
L’exposició pretén donar a conèixer les característiques de l’art d’il·lustrar textos i estimular la creativitat dels infants, per aproximar-los al llibre i la lectura. Una exposició antològica que no segueix la narració cronològica de la producció creativa de Pere Prats (caracteritzada per un cert atreviment i una clara voluntat didàctica), sinó que parteix dels elements que configuren tota la seva obra plàstica: línia, color, moviment, tècnica, etc. per explicar com ha desenvolupat durant aquests 40 anys la seva creativitat, fins a aconseguir un llenguatge propi.
Pere Prats Sobrepere és il·lustrador i dissenyador gràfic nascut a Reus l’any 1943. Va començar la seva activitat creativa fent el disseny gràfic d’entitats i activitats amb les quals està relacionat, entre elles el Centre de Lectura (logo del cine-club, cartells, el disseny de la revista), la colla sardanista Rosa de Reus i l’escola Mowgli. Més endavant s’inicia en el món de la il·lustració de llibre infantil amb l’editorial la Galera. Una aportació destacada és la de la col·lecció «A poc a poc», amb textos d’Àngels Ollé. Pere Prats ha publicat, recentment, una nova col·lecció de llibres «Quina gana» a l’editorial la Galera i és, precisament, a partir d’aquesta nova aparició en el mercat editorial adreçat als infants, que a la Biblioteca Central Xavier Amorós va aprofitar l’oportunitat per donar a conèixer la dimensió artística i personal d’una de les principals figures del grafisme català actual.