Notes de premsa
El total de famílies que no aconsegueixen una plaça escolar en primera opció és de 150, la mateixa xifra que l’any passat
se de preinscripció escolar acaba amb 150 famílies que no accediran a l’escola que havien triat en primera opció. Aquesta xifra és exactament la mateixa que es va donar en la preinscripció del curs passat. La diferència és que enguany les famílies que es troben en aquesta situació tenen la possibilitat d’optar en segona, tercera o altres opcions a més escoles i més properes que l’any passat.
En concret, a la zona de Misericòrdia, enguany s’han quedat sense accedir a l’escola que havien posat en primera opció 72 famílies, de les quals 28 no els hi corresponia aquesta zona, amb la qual cosa són 44 les famílies de l’àrea de Misericòrdia que no han accedit a l’escola sel·leccionada en primer lloc.
En aquest sentit, i tenint en compte les dades de la preinscripció de l’any passat, el nombre de famílies en aquesta mateixa àrea de la ciutat que no van poder accedir a la primera opció sel·leccionada van ser 81, és a dir, més que enguany, tot i que en aquell moment s’oferien les places de l’escola Isabel Besora, que enguany ja no s’oferten en aquest àmbit.
Amb tot, hi ha una segona qüestió rellevant respecte l’any passat. En la preisncripció realitzada aquest 2012, les famílies de l’àrea de Misericòrdia poden optar en segona i tercera opció a 6 escoles properes, mentre que l’any passat aquesta opció passava per només 2 escoles i més llunyanes que enguany. Així doncs, la nova zonificació permet a les famílies augmentar el nombre d’opcions per escollir escola.
Per altra banda, a la zona d’Horts de Miró, on estava programat el Reus 21, ara s’hi ha projectat l’Isabel Besora, amb la qual cosa no hi ha hagut cap tipus de reducció de nombre de places en aquest barri. Tenint en compte que durant la preinscripció hi ha hagut la mateixa oferta de places, l’any passat van quedar 35 famílies sense accedir a la primera opció escolar. Aquest any, n’hi ha 47 de famílies en la mateixa situació, de les quals 27 no són de la zona, per tant només hi ha 20 famílies en aquesta zona de Reus que no hagin pogut accedir a la seva primera opció.
La regidora de l’àrea d’Ensenyament i política Lingüística, M. Dolors Sardà, exposa que «les xifres són molt similars, per no dir iguals, a les de l’any passat. Em pregunto si aleshores la preinscripció també va ser desequilibrada». La regidora no entén perquè des d’algunes formacions polítiques no s’ha apuntat que «hi ha hagut escoles amb una demanda molt per sota de l’ofertada». M. Dolors Sardà demana a l’oposició que «ens deixin treballar pel bé de la ciutat seguint els nostres criteris».
Casals d'Estiu
Aquest estiu 2012 s’ofertaran les mateixes places de casals d’estiu que l’any passat. L’oferta es manté, i fins i tot hi ha la possibilitat que s’incrementi, ja que algunes escoles encara no s’han pronunciat sobre la possibilitat de realitzar-los.
Enguany, tots els casals seran organitzats per les AMPA, les entitats de lleure, amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Reus, com cada any, i amb la garantia d’una bona qualitat del servei, gràcies a la supervisió del consistori a través de les bases de relació amb les entitats per organitzar els casals d’estiu i els seus tècnics.
El preu per nen i dia s’actualitza, després de 4 anys sense fer-ho, i serà de 42 euros per nen i setmana. Aquesta xifra ha tingut una bona acollida per part de les entitats. S’introdueix, però, un nou criteri per a les famílies amb més d’un fill que vulguin participar dels Casals d’estiu. El primer fill pagarà 42 euros, el segon 38 i el tercer 35.
L’Ajuntament té la voluntat de donar suport municipal a la societat civil de la ciutat, i a les entitats interessades en realitzar aquests casals d’estiu.
A més, hi ha alguns casals que per la seva peculiaritat continuaran sent organitzats per diferents departaments de l’Ajuntament, com el del Casal Petit o el del Sant Josep Obrer, del que l’organització correspon al Pla Comunitari de Sant Josep Obrer. L’Ajuntament també donarà un suport específic al Casal Adaptat, que tot i que l’organitzarà una entitat, tindrà tota la col·laboració municipal necessària. Per tant, resepcte l’any passat, la única diferència és que l’Ajuntament va organitzar un Casal Estiu Municipal propi.