Notes de premsa

S'inaugura l'exposició «Reutilitzar creant», a càrrec dels alumnes del Taller d’Ocupació del Mas Carandell

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 6/06/2012
Un dels elements que es podran veure a l'exposició.

’aquest divendres 8 de juny i fins el dia 28, es pot visitar l’exposició «Reutilitzar creant», a càrrec de l’alumnat del Taller d’ocupació d’Especialista en reciclatge i recuperació de residus que Mas Carandell imparteix al barri del Carme de Reus.

L’exposició, situada a la sala dels antics rentadors del Casal de les dones, es podrà visitar en horari de dilluns a dijous de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores i els divendres de 9 a 14 hores. La mostra és el resultat d’una activitat pedagògica desenvolupada en el marc del taller, i que té per objectiu evidenciar com, a través del reciclatge i manipulació d’objectes en desús, i mitjançant la creació es poden obtenir elements decoratius, de bijuteria, mobiliari, jocs infantils, llums i d’altres.

Per a confegir les diferents peces exposades s’han utilitzat materials de segona mà com són fusta (palets, mobles, ...), cartró (embolcalls), plàstic (ampolles, garrafes, càpsules, ...), teixits (roba cotó, texà, pana, ...), vidre (ampolles, miralls,...), llauna (llaunes beguda, anelles, ...), ferro (bidons, ...) i goma (taps, ...).

El procés creatiu comença a partir d’una primera identificació de residus generats individual i col·lectivament en l’entorn urbà, i a partir d’aquí es planifica la seva recollida, valorització, classificació i emmagatzematge. Posteriorment es practica amb els diversos materials i després s’inicia el procés de creació que comporta el disseny, un pla de treball, la maqueta, el procés d’elaboració en sí mateix i una fitxa final de la peça resultant.

Per complementar el procés formatiu del grup d’alumnes, vuit persones majors de 25 anys en situació d’atur, s’han treballat també aspectes de difusió, màrqueting, comercialització i atenció al client, amb la finalitat de que quan acabi l’acció formativa tinguin una millor preparació per retornar al mercat laboral.

El taller d’ocupació és una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte Treball als barris i cofinançada pel Fons Social Europeu. És només una del conjunt d’actuacions que Mas Carandell porta a terme al barri del Carme actualment, i que es desenvolupa en aquest cas a les instal·lacions del Centre Cívic.

L’IMFE Mas Carandell implementa actuacions als barris des del 2006. Per primer cop ho va fer al barri del Carme, i des del 2009 també realitza intervencions als barris Sol i Vista i la Immaculada.

Un dels elements que es podran veure a l'exposició.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.