Notes de premsa

Celebració dels 25 anys de la xarxa municipal de Centres Cívics

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 10/07/2012
Celebració dels 25 anys de la xarxa municipal de Centres Cívics

alde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Participació i Ciutadania, Àngels Tello, presideixen aquest dimarts 10 de juliol a les 20:00h l’acte de celebració dels 25 anys de la xarxa municipal de Centres Cívics. L’acte té lloc a la sala d’actes del Centre Cívic Mestral, el primer de la xarxa que es va construir ara fa 25 anys. La celebració vol ser també un homenatge a les entitats i els usuaris dels centres cívics, així com als treballadors, tant dels propis equipaments com dels seveis municipals que hi ha descentralitzats.

L’acte de celebració dels 25 anys dels centres cívics de Reus comptarà amb l’actuació del grup de teatre del Centre Cívic Mestral i la Colla Gegantera de la Roser, en representació de totes les entitats que tenen seu als centres cívics.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que «els centres cívics són avui espais de referència per a la participació i la vida associativa, i són una peça fonamental de la dinàmica dels barris, amb equipaments adaptats a la realitat. Ara, però, cal un esforç per dotar-los encara de més activitats i aprofitar el seu potencial de servei públic. Per exemple, acollint més iniciatives de les entitats i associacions».

La xarxa municipal de Centres Cívics ha registrat el curs 2011-12 un total de 264.186 usuaris. La regidora de Participació i Ciutadania, Àngels Tello, considera que «moltes persones de Reus, i també d’altres municipis, fan ús dels centres cívics de la nostra ciutat i, per tant, gaudeixen i formen part activa de la vida social que s’hi genera a través de les entitats, les activitats, els cursos i l’atenció que dispensen tots professionals. Per això, des de la regidoria de Participació i Ciutadania treballem per oferir una atenció excel·lent als usuaris, doncs són ells qui donen vida a aquest equipaments municipals».

Els centres cívics són edificis polivalents que ofereixen un programa integral serveis municipals descentralitzats per tal d’apropar l’administració a la ciutadania. Promouen la participació ciutadana, creant teixit associatiu, democratitzant la cultura i esdevenint elements de dinamització territorial. Els centres cívics municipals tenen com a finalitat:

  • La prestació dels serveis públics adreçats a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.
  • El desenvolupament de les activitats adreçades a cobrir les necessitats de les persones en els àmbits de la informació, l’aprenentatge, l’esbarjo, la creació, la cultura, la participació…
  • La prestació de la infraestructura i dels recursos necessaris perquè els serveis municipals descentralitzats i el teixit associatiu de la ciutat puguin realitzar les seves activitats.
  • La canalització de les diferents demandes i suggeriments que els ciutadans i ciutadanes realitzin a través del centre cívic.

La xarxa municipal de centres cívics està integrada per sis equipaments:

  • Centre Cívic Carme: Neix amb el trasllat de l’antic Centre Cívic Carrilet al barri del Carme. Inaugurat el març de 2011, és part integrant del conjunt residencial i d’equipaments de la Patacada. Consta de 900 m2 ubicats en la planta baixa d’un gran edifici. Disposa de despatxos municipals, aules de formació, aula polivalent, sala d’exercici físic, aula taller, aula de cuina i restauració i despatxos per a entitats. La zona d’influència és el nucli històric de la ciutat.
  • Centre Cívic Llevant: Neix el febrer de 1988, però inaugura noves i definitives instal·lacions el 2010. El nou edifici, situat al rehabilitat Mas de l’Hort dels Canonges, al barri Horts de Miró, té una superfície de 1.100 m2. Disposa de despatxos municipals per a entitats i associacions, aula de restauració i cuina, aula de noves tecnologies, aules de formació, aules d’arts plàstiques i manuals, sala de conferències i sala d’exercici físic. La zona d’influència abraça la zona d’Horts de Miró, Camí de Valls i Jardins de Reus.
  • Centre Cívic Mas Abelló: Va ser inaugurat l’any 1993 i va entrar en ple funcionament quan es va remodelar la plaça que l’envolta, l’any 1995. L’edifici, fruit de la restauració de l’antic mas, té una superfície de 1.071 m2. Disposa de despatxos municipals per a entitats, sala d’exposicions i diverses sales polivalents i aules de formació. La seva zona d’influència, la zona sud-est de la ciutat, comprèn els barris Sant Josep Obrer, Mas Abelló, Mas Pellicer i Mas Carpa.
  • Centre Cívic Mestral: El primer centre cívic de la xarxa, estrenat el 1987 als blocs Bofill del Barri Gaudí. El 2010 es va ampliar amb la remodelació d’un edifici annex. El centre cívic dóna servei al districte III. Amb una superfície total de 1500 m2 entre ambdós edificis, s’hi poden trobar espais d’informació, despatxos d’atenció als ciutadans, despatxos per a les entitats, sala de lectura, auditori amb capacitat per a 80 persones, sala de reunions, sala d’exposicions, zona d’ordinadors d’accés lliure, zona Wi-Fi, sala d’ordinadors, aules de formació, aula taller, aula d’exercicis corporals, sala polivalent i casal municipal de jubilats.
  • Centre Cívic Migjorn: Inicia la seva activitat l’any 1992 i ocupa les dependències actuals des de l’any 2001 en un nou edifici de dues plantes amb una superfície total de 1.100 m2. Disposa de despatxos municipals per a entitats i associacions, aules taller, aula d’exercici físic, aula de noves tecnologies, aula de formació i aules polivalents. La seva zona d’influència correspon al sud de la ciutat des de l’inici del Mas Iglesias fins a arribar al barri Montserrat.
  • Centre Cívic Ponent: Va obrir l’any 1991, i des del 2001 està situat a l’edifici de l’antiga fàbrica d’anhídrid carbònic La Coromina Industrial S.A., a l’avinguda dels Països Catalans, 106. Amb una superfície total de 1.262 m2 i zona exterior, s´hi poden trobar espais d’informació, despatxos d’atenció als ciutadans, despatx per a les entitats, aules de formació, aula d’ordinadors, aula taller, aules i sales polivalents, el pati-sala de la gent gran, sala de reunions i zona Wi-Fi. La zona d’influència del CC Ponent abraça la zona des de l’avinguda del Jocs Olímpics al santuari de Misericòrdia i inclou també els barris de Sol i Vista, Immaculada i Pelai.
Celebració dels 25 anys de la xarxa municipal de Centres Cívics
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.