Notes de premsa
Una artista de circ canadenco-finlandesa impartirà les classes de les Arts del Circ del Batxillerat Artístic
reballs de preparació del nou curs de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest que es farà a l’Institut Gabriel Ferrater de Reus continuen avançant amb bon ritme. Per a aquest motiu, l’Ajuntament de Reus ha contractat l’artista internacional Salima Peippo per impartir els continguts de les matèries optatives Arts del Circ 1.
Fundadora d’ArtMove Studio i professora de classes específiques de circ, l’artista té doble nacionalitat finlandesa i canadenca. Des de ben petita ha fet teatre i dansa i ha actuat per tota Finlàndia. Ha treballat com a presentadora de shows, ballarina actriu i model, fins al punt de representar Finlàndia al certamen de Miss Món. Tot i amb això, el seu objectiu era dedicar-se al circ. Va obtenir el diploma a l’escola Turku Plythechnics Arts Academy que l’acreditava com a professora de circ i, posteriorment, va entrar a l’State Circus School de Moscou. Des del 2005 es dedica professionalment al món del circ i ha viatjat per tot el món.
Els continguts de les matèries que impartirà seran de malabars, acrobàcia, bola d’equilibri, cable d’equilibri, minitrampolí, llit elàstic, trapezi fix i, finalment, corda i teles.
Nova oferta de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest
L’Ajuntament de Reus i el departament d’Ensenyament de la Generalitat han acordat crear una nova oferta de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest a la ciutat de Reus a partir del curs 2012-2013. Aquesta nova especialitat s’oferirà dins el Batxillerat en la Modalitat de les Arts – Via Arts Escèniques de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus.
Aquests nous estudis neixen per donar resposta a les inquietuds de formació en el món del circ i les arts gestuals, arts arrelades a la ciutat de Reus i en creixement gràcies a la Fira del Circ de Catalunya – Trapezi i al Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, COS.
L’alumnat que vulgui presentar-se a les PAU, a banda de les matèries comunes, podrà triar entre dues matèries de modalitat vinculades a les PAU que es fan a segon curs: Història de l’Art i Comunicació Audiovisual, la qual cosa garanteix la possibilitat d’estudis universitaris posteriors que requereixin les PAU.