Notes de premsa

El govern de Reus rebaixa la pressió fiscal i augmenta la bonificació pel pagament avançat dels tributs

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 5/10/2012

Rebaixa de la pressió fiscal amb la congelació dels impostos, l’actualització de les taxes d’acord a l’IPC i l’increment de la bonificació pel pagament avançat dels tributs en un 33%, que passa del 3 al 4%. Són els eixos principals de la la proposta d’expedient d’Ordenances fiscals de 2013 que el regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, ha presentat aquest divendres 5 d’octubre a la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics. L’expedient d’ordenances es portarà a votació del ple de l’Ajuntament el divendres 19 d’octubre.

La proposta d’ordenances fiscals per al 2013 recull el compromís del govern de Reus de no incrementar la pressió fiscal. D’acord amb les mesures ja previstes en el Pla d’ajust per finançar el deute amb els proveïdors, el govern de Reus proposa mantenir la política d’equilibri financer de l’Ajuntament a través de la racionalització de la despesa i no per l’augment de la pressió fiscal sobre la ciutadania.

A grans trets, la proposta del govern de Reus planteja la congelació dels impostos, la qual cosa representa una rebaixa efectiva de la pressió fiscal; i una actualització de les taxes segons l’IPC previst (3,5%) per tal de garantir l’equilibri entre ingressos i despeses, i mantenir així les taxes al cost real i efectiu dels serveis.

Així mateix, s’aposta novament pel pagament avançat dels tributs, una mesura exitosa, pròpia del govern de Reus, i amb beneficis tant per l’administració com pels contribuents. Un total de 2.748 contribuents es va acollir a aquest sistema de pagament el 2012. La bonificació passarà el 2013 del 3 a 4%, el que representa un increment del 33%.

Exemple: Un contribuent tipus que el 2012 va abonar 1.000 euros en tributs, l’any que ve s’estalviarà 10 euros si el 2012 ja es va acollir al pagament avançat; i s’estalviarà 40 euros si s’hi acull per primera vegada.

Altres aspectes a destacar de la proposta d’ordenances són els següents:

  • Dinamització de l’activitat econòmica i la generació d’ocupació: La proposta reflexa la prioritat del govern de Reus per l’impuls de l’activitat econòmica i la generació ocupació. Amb aquest objectius es rebaixa en un 50% de la taxa d’activitats per a les noves altes. A aquesta reducció s’hi sumarà una rebaixa d’un 30% addicional per a les activitats que crein i mantinguin un mínim de 2 llocs de treball.
  • Impuls a la indústria verda: Es millora de la bonificació de l’impost de vehicles per als cotxes i les motocicletes elèctriques, que passa del 65 al 75%. La mesura té alhora vocació mediambiental i d’impuls a l’activitat industrial.
  • Atenció als més desafavorits: D’acord amb les normatives estatals, les ordenances recullen l’exempció de la plusvàlua en casos de dació en pagament de les hipoteques. La mesura s’addiu a la prioritat del govern de Reus d’atenció a les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.