Notes de premsa

El Grup IBM instal·larà un Centre d’Innovació Tecnològica a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 10/10/2012

IBM ha anunciat aquest dimecres 10 d’octubre la pròxima creació d'un Centre d'Innovació Tecnològica (CENIT) a Reus, que serà gestionat per la companyia INSA (empresa del Grup IBM). El centre s’instal·larà en dependències de Tecnoredessa, en l’àmbit del parc tecnològic i del clúster en tecnologies de la informació i la comunicació.

Des d'aquest centre, el quart que crea aquesta companyia a Espanya, es prestaran serveis a la Generalitat de Catalunya en virtut del contracte adjudicat a la UTE formada per IBM i INSA en l’àmbit de la gestió soci-sanitària el passat mes de juliol. Per realitzar aquesta tasca, la companyia INSA contractarà en les properes setmanes a desenes de professionals especialitzats.

El CENIT de Reus, que té previst estar operatiu a finals de novembre, podrà acollir inicialment al voltant d'un centenar de treballadors. De manera immediata s'incorporaran professionals tant amb experiència (especialment en Java, J2EE i en SAP) com sense experiència (recent titulats en Enginyeria Informàtica o llicenciats en Ciències). Els processos de selecció de personal ja estan en marxa.

Els detalls de l'acord s'han tancat aquest dimecres en una reunió en la qual han participat Carles Flamerich, (director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat), Jordi Escaleno (director gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, CTTI, de la Generalitat), Carles Pellicer (alcalde de Reus), Marc Arza (regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació) i diversos executius d'IBM i INSA, entre ells Marta Martínez (directora general d'IBM Global Services Espanya) i Pilar García-Ceballos (directora general d'INSA).

El Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha subratllat el caràcter innovador en el procés de contractació de les TIC en la Generalitat de Catalunya “permetent que la companyia pública tingui un impacte directe en el territori quant a creació de nous centres, com el d'INSA a Reus, així com en la generació d'ocupació, d'alt valor afegit”. Així mateix, ha afirmat que Catalunya està fent una aposta pel sector TIC com a motor per sortir de la crisi “i m'alegro que INSA i IBM siguin part d'aquest motor”.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que “la implantació d'una gran empresa com el Grup IBM a Reus dóna l'impuls definitiu al clúster en tecnologies de la informació i la comunicació a l'entorn del parc tecnològic. L'Ajuntament de Reus posa a la disposició de l'empresa tot el potencial dels seus equipaments i infraestructures de suport a la innovació, com a aposta per un sector estratègic per a la generació d'activitat econòmica i d'ocupació amb gran projecció de futur”.

Al final de la reunió, Marta Martínez, directora general d'IBM Global Services Espanya, ha indicat que “la creació d'aquest Centre és un exemple de la vocació del Grup IBM per adaptar-se a les necessitats de les administracions públiques i les empreses del nostre país, a través d'un model de negoci que combina les capacitats globals amb les locals”. Per la seva banda, Pilar García-Ceballos, directora general d'INSA ha assenyalat que “aquest centre se suma als de Aldeatejada (Salamanca), Orense i Càceres, tots ells connectats amb la xarxa internacional de centres de serveis tecnològics d'IBM, la qual cosa garanteix a empreses i organismes públics el màxim nivell de qualitat i innovació”.

Els serveis que es prestaran a la Generalitat, per valor de 66,61 milions d'euros, corresponen a l'aprovisionament i manteniment de 113 aplicacions de les àrees de sanitat i benestar social, durant els propers 6 anys. Entre les aplicacions de les quals la UTE IBM-INSA serà responsable cal destacar:

  • Els principals sistemes de gestió d'expedients i tràmits que realitza de forma centralitzada la Generalitat de Catalunya en diferents departaments. 
  • La gestió d'expedients de prestacions i ajudes socials (a excepció de les de l'Institut català d'assistència i serveis socials, ICASS).
  • La gestió assistencial dels vuit hospitals del Institut Català de la Salut (Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Joan XXIII de Tarragona, Hospital de Viladecans, Hospital Doctor Trueta de Girona, Hospital de la Vall d'Hebron, Hospital de Bellvitge i Hospital Arnau de Vilanova a Lleida) que suposen un 32% del total de llits del sector públic a Catalunya.
  • La gestió dels processos econòmics, financers i logístics de l’Institut Català de la Salut.

La UTE IBM-INSA ha estat l’adjudicatària d'aquest contracte gràcies a la seva participació en un procés de diàleg competitiu amb la Generalitat de Catalunya que va començar formalment al novembre de 2011. El primer pas va ser ser seleccionats com a participants: a la fi de gener la UTE formada per IBM i INSA (empresa del grup) va ser seleccionada, després d'un exigent procés d'homologació en el qual van quedar dotze proveïdors.

Durant els cinc mesos següents es van realitzar diverses rondes de diàleg en les quals IBM va mostrar la seva visió dels punts sol·licitats i al juny de 2012 es van publicar els plecs definitius. Va ser llavors quan es van elaborar les diferents propostes resultant finalment adjudicada el 30 de juliol la que corresponia al lot A8.

La UTE IBM-INSA ha estat seleccionada per les seves habilitats tecnològiques, les metodologies provades en diversos projectes similars, el seu model de prestació del servei àmpliament contrastat i el seu enfocament d'industrialització amb un marcat accent local. Així mateix, s'ha tingut en compte el seu model de qualitat i millora contínua del servei, d'acord amb els seus alts estàndards, els seus equips, serveis i resultats d'èxit contrastat i un enfocament global al servei de la promoció i el desenvolupament de l'ecosistema TIC.

IBM és el principal proveïdor de serveis de tecnologies de la informació i consultoria del món. En 19 anys, la seva xifra de negoci en aquesta àrea ha passat de 4.000 a 60.200 milions de dòlars en 2011. De fet, els serveis representen el 56,9% del negoci de la Companyia i ha experimentat un creixement del 7% en 2011.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.