Notes de premsa

La Biblioteca Central dedica l’Hora del Conte a la dibuixant Pilarín Bayés

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 22/10/2012

En el marc dels actes de l’Any Pilarín Bayés 2012, la Biblioteca Central Xavier Amorós dedica aquest dimecres, 24 d’octubre, l’habitual sessió de l’hora del conte a la ninotaire osonenca Pilarín Bayés (Vic, 1941). A partir de les 17:30 h, les famílies que s’acostin a la sala infantil de la Biblioteca podran gaudir de diversos contes tradicionals explicats pel personal de la biblioteca i que tindran com a fil conductor les il·lustracions realitzades per Pilarín Bayés. Com sempre, els infants que hi participin podran fullejar els llibres un cop s’acabi la sessió i, si ho desitgen, agafar-los en préstec.

La il·lustradora vigatana va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on va conèixer la pedagoga Marta Mata, que la introduí en el món professional. L’any 1964 publicà el seu primer conte per a nens, a l’Editorial la Galera, El meu pardal, i començà a col·laborar amb la revista Cavall Fort. Des de l’inici fins ara la Pilarín ha publicat més de 765 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats. És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, i això es reflecteix clarament en el gruix de la seva extensa obra. La seva gran qualitat artística i humana li ha permès il·lustrar qualsevol escenari, indret o personatge de tot el món i de totes les èpoques. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi i l’abril del 2011, Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat.

La pròxima sessió de l’hora del conte a la sala infantil de la Biblioteca Central es farà el dimecres 31 d’octubre i s’explicaran contes de la castanyera i la tardor. En aquesta ocasió una àvia voluntària hi participarà fent el personatge de la castanyera. La biblioteca està oberta a la col·laboració de les persones voluntàries que desitgin explicar contes als infants.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.