Notes de premsa

Operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Reus contra el «Top Manta»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 29/10/2012

En el marc del dispositiu Wolof per prevenir la venda de productes falsificats, dotacions de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i d’Investigació del Cos de Mossos Esquadra, juntament amb dotacions de la Guàrdia Urbana de Reus van detenir el passat dia 25 d’octubre a Reus, sis persones com a presumptes autores d’un delicte contra la propietat intel·lectual i industrial en el marc d’un dispositiu policial destinat a combatre la distribució de material falsificat que és venut de forma fraudulenta al «top manta».

En l’esmentat dispositiu d’investigació dirigit a localitzar i intervenir productes falsificats, es van realitzar dues entrades i registres en dos habitatges de Reus en el qual es van detenir sis persones i es van comissar prop de 3.700 productes falsificats. D’entre ells destaquen 1.135 DVD, 709 CD, 413 rellotges, 519 peces de roba, 112 parells de sabates i altres productes i complements de vestir com bosses de mà i gorres, que podrien haver suposat unes vendes per valor de 55.000 euros.

Els detinguts són cinc veïns de Reus dels quals dos tenen 37 anys, i la resta 33, 34 i 42. I un sisé home veí de Terrassa i de 32 anys d’edat.

Amb aquesta actuació es posa de manifest l’eficiència dels dispositius policials que s’efectuen per tal de prevenir i combatre el fenomen del top manta i les xarxes de fabricació i distribució d’aquests productes falsificats que tenen un impacte negatiu en el teixit comercial d’aquestes localitats i que es fa més palès en els mesos d’afluència turística.

Després de passar als Jutjats de Reus, de les sis detencions, quatre han quedat sense efectes. El cinquè detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs, i finalment del sisè detingut s’està comprovant si té aspectes pendents d’estrangeria.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.