Notes de premsa

El Parc de Nadal de Reus canvia el format i reforça el paper de les entitats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/11/2012

El Parc de Nadal de Reus obrirà les portes al palau de fires i congressos entre el 27 de desembre i el 4 de gener amb un nou format, per adaptar-se a la realitat econòmica sense perdre qualitat en l’oferta d’un certàmen de referència. El parc obrirà els mateixos dies però només a les tardes per poder ajustar el pressupost i a la vegada mantenir l’atracció de l’oferta d’activitats. L’Ajuntament, però, manté l’aportació a les entitats, que reforçaran el seu paper en l’organització.

La regidoria d’Esports, que organitza el Parc de Nadal amb el suport tècnic de la societat municipal Reus, Esport i Lleure, calcula que la incidència del nou horari serà limitada, ja que només el 18% dels usuaris del Parc de Nadal de les passades edicions hi anava en horari de matí. El regidor d’Esports, Sebastià Domènech, afirma que: «el Parc de Nadal ha d’incorporar canvis motivats per la necessària austeritat econòmica, però farem un esforç perquè la implicació i la col·laboració amb les entitats ens permeti mantenir els nivells de qualitat d’un certamen que amb els anys ha esdevingut de referència a tota Catalunya».

En aquest sentit, l’Ajuntament de Reus mantindrà l’aportació a les associacions, tot i que el parc obrirà menys hores que en les passades edicions. El nou format del Parc de Nadal i el nou paper de les entitats manté l’interès de les associacions, que fins aquest dimarts 6 de novembre ja han presentat més projectes per desenvolupar al parc que en l’edició anterior. Si l’any passat s’en van presentar 44, fins al moment ja se n’han presentat 48, tot i que l’organització creu que finalment se’n presentaran més.

L’edició d’enguany del Parc de Nadal es presentarà a finals del mes de novembre, una vegada tancada la recerca de col·laboracions i patrocinis. Amb el pressupost encara pendent de tancar, es preveur un ajust del 39% respecte la passada edició. Tanmateix, l’aportació de l’Ajuntament a les entitats es mantidrà en uns 50.000 euros, en nivells similars a l’edició anterior, tot i la reducció horària.

Una altra de les novetats del Parc de Nadal d’enguany és que no hi haurà contractació directa de monitoratge per part de l’Ajuntament, tal i com preveu la Llei d’acompanyament dels pressupostos generals de l’Estat, que limita la contractació de personal al sector públic. La previsió és suplir els monitoratges amb recursos propis de l’Ajuntament i amb accions de col·laboració amb les entitats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.