Notes de premsa

Prova pilot d'accessibilitat als teatres de Reus per a persones amb discapacitat visual i auditiva

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 16/11/2012

La representació de l'obra de teatre «Sobre els danys del tabac» aquest diumenge 18 de novembre a les 18:00h al Teatre Bartrina serà una prova pilot d'accessibilitat als teatres de Reus per a persones amb discapacitat visual i auditiva. D’aquesta manera, des de l'Ajuntament de Reus, a través del Pla Transversal de Discapacitat que gestiona l’Àrea de Benestar Social i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut, es dóna un pas endavant en la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat.

Es tracta d'un projecte innovador en l’àmbit social, que té com a objectiu facilitar l'accés al teatre de les persones amb discapacitat i que ha estat gestionat des del punt de vista tècnic per l'equip d'accessibilitat de la Fundació Desenvolupament Comunitari, que treballa per promoure la supressió de qualsevol barrera que obstaculitzi l'accés i la participació de les persones amb discapacitat en els espais i activitats públiques, en la cultura i, en general, en la vida comunitària.

Així doncs, la representació de l'obra comptarà amb els serveis d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual i auditiva següents:

  • Audiodescripció: narració en directe dels esdeveniments de l’obra per a les persones amb discapacitat visual.
  • Subtitulació: projecció del text de l’obra per a persones amb discapacitat auditiva.

Aquesta obra també està inclosa dins del programa Apropa Cultura, que facilita l'accés als teatres a persones amb risc d'exclusió social. Els dos teatres més importants de Reus, el Fortuny i el Bartrina, es van adherir el passat mes d'octubre al programa Apropa Cultura. De manera que un 2% de les localitats de l'obra «Sobre els danys del tabac» estan reservades per a grups sense recursos i amb dificultats d’integració social al preu de 3 euros, i associacions de l’àmbit social i/o de la salut a preus reduïts d’entre 5 i 15 euros. I també es facilitarà l’accés a usuaris de cadires de rodes i s'informarà de places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda pròximes.

També l'entitat bancària La Caixa, mitjançant un conveni signat recentment amb l'Ajuntament de Reus, facilita l'entrada d'aquesta obra als col·lectius de persones amb discapacitat i gent gran. L’acord permet promocionar l’activitat teatral entre les persones amb discapacitat i la gent gran a través de diversos espectacles que ofereixen el CAER i el Consorci del Teatre Bartrina.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «aquesta prova pilot que farem diumenge al teatre Bartrina suposa un pas més en la tasca que ens hem proposat de fer de Reus una ciutat inclusiva, accessible a tothom, ja que per primer cop una obra de teatre serà de debò per a tots els públics, ja que també podran gaudir-la les persones amb discapacitat i les persones amb risc d'exclusió social. Si tot va bé, aquesta experiència es normalitzarà».
«Sobre els danys del tabac» és una obra còmica dirigida per Francesc Cerro i interpretada pel periodista i actor Xavier Graset. Es tracta d'un monòleg que ofereix la singular visió que té el personatge d'IvanIvànovitx Niukhin sobre els prejudicis del tabac en el cos humà. És una de les millors peces còmiques del universal dramaturg Anton Txèkhov. El preu de les entrades per presenciar l'espectacle és de 6, 9 i 15 euros.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.