Notes de premsa

La diversitat és el fil conductor del Parc de Nadal de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 4/12/2012
Carles Pellicer i Sebastià Domènech durant la presentació del Parc

El Parc de Nadal de Reus, que organitza l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Reus, obrirà les seves portes el dijous, 27 de desembre de 2012 i fins al 4 de gener, en horari de tarda. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de l’Àrea d’Esports, Sebastià Domènech, han presentat en roda de premsa la nova edició que té com a fil conductor la diversitat, entesa com un concepte ampli i obert: diversitat de gustos, d’activitats, de persones... Les entitats aportaran la seva especial visió sobre una diversitat reflectida al cartell del Parc com una gran espiral de colors de les que es desprenen mil i una activitats.

En aquesta cartell també destaca la tipografia “Anna Beta” que neix de la imaginació i la mà d’ Anna Vives, una noia amb síndrome de Down què, a través de la Fundació Itinerarium treballa per la integració, creixement i desenvolupament de les persones amb aquesta afectació.
Davant de l’actual escenari econòmic, el Parc de Nadal ha optat per reduir l’horari d’obertura. Aquesta edició, el Parc obrirà de les 15:00 h fins a les 21:30, amb l’excepció del 31 de desembre que tancarà a les 20:00 h i el dia 1 de gener que romandrà tancat. El Parc, en aquesta segona edició a l’edifici de Fira de Reus (Tecnoparc), comptarà de tota la superfície ocupada; més de 6.000 m destinats al lleure d’infants i famílies en aquest període de les festes nadalenques.

Atraccions de fira
El Parc, a més, tindrà una zona d’atraccions a l’exterior de la Fira, a la zona de l’auditori, que funcionarà de manera independent, sota l’organització i coordinació del “Gremi d’atraccions de Fira de Catalunya” amb atraccions de gran format i altres d’infantils, que donaran cobertura a un públic adolescent i familiar recuperant un format del Parc de Nadal dels anys 80, i que tindrà un tractament econòmic diferenciat.

Preus
El Parc de Nadal mantindrà els mateixos preus dels anys anteriors (absorbint l’increment de l’IVA de les entrades): 5 euros l’entrada general diària, a més de les opcions de bonus 5 (22 euros), el bonus 10 (40 euros) i descomptes per famílies nombroses i monoparentals, grups, persones amb minusvalidesa i Carnet Jove.

Més entitats
El Parc, que enguany requeria més que mai de la implicació i participació de les entitats, disposarà d’un total de 86 espais amb activitats diverses relacionades amb els jocs, els tallers de manualitats, l’expressivitat, l’aprenentatge i la experimentació.

La dada més destacada és la participació de 52 entitats, el que suposa un increment de 16 entitats, en relació a l’última edició, a més, diversos departaments i empreses municipals, altres organismes i la cooperació d’empreses permetran tancar una organització que mobilitzarà prop de 300 persones, majoritàriament procedents de les pròpies entitats.

Els espais del Parc
Una important acció de consciència social és l’espai solidari que, de nou, de la mà del Banc d’Aliments i la Fundación Solidaridad Carrefour permetrà la recaptació d’aliments gràcies al compromís dels visitants del Parc amb la tasca que el Banc d’Aliments fa de manera permanent i que amb la seva presència al Parc vol continuar amb la tasca de conscienciació social de la població.

La coordinadora d’esplais i escoltes de Reus (CEER), conjuntament amb els seus integrants gaudiran aquesta edició de l’espai central del Parc, la seva plaça major, els participants gaudiran de les seves activitats i podran – petits i adults – enganxar als arbres dels desitjos les seves il·lusions i desitjos de futur.

L’esport comptarà també amb una notable presència d’entitats que permetran, als assistents apropar-se a diverses activitats esportives, sota el paraigües de l’esperit olímpic, paralímpic i Special Olimpic que ens porta la Regidoria d’Esports.
El Parc ha desenvolupat en els últims anys un espai exclusiu fins als 5 anys amb la gran ludoteca del Parc.

Aquesta edició l’oferta d’activitats per als més petits també incorpora diverses iniciatives tant de l’Àrea d’Ensenyament com de Benestar Social, així com, diverses opcions fruit dels projectes presentats per les entitats.

Entrades gratuïtes amb el bus
Els serveis del Parc, guarda-roba, atenció sanitària, acompanyament social i diversos punts de servei de bar i cafeteria es complementaran amb els propis de Fira de Reus, que inclou aparcament soterrani, així com la possibilitat d’accedir amb transport públic mitjançant la línia convencional d’autobús L50 i el servei extraordinari L81, amb sortida a la plaça de la Llibertat, cantonada amb la plaça del Pintor Fortuny i amb freqüència de 15 minuts durant tot l’horari del Parc. Per promocionar aquest servei, Reus Transport, en col·laboració amb el Parc, oferirà un total de 1.000 entrades gratuïtes a les persones que facin una recàrrega de la targeta de transport als centres Roslena entre el 10 i el 20 de desembre, fins a esgotar existències.

Les xifres del Parc

  • Més 6000 m a l’interior del Parc
  • Més de 300 persones treballant-hi diàriament, de diferents procedències
  • 1.000 m exteriors d’atraccions de fira
  • 86 espais
  • 52 entitats
  • Pressupost de 135.000 euros (reducció aportació municipal del 60%)
  • 58.000 euros dedicats a les entitats (10.000 més en relació a l’any anterior)
  • Objectiu: superar els 32.000 visitants

 

 

Carles Pellicer i Sebastià Domènech durant la presentació del Parc

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.