Notes de premsa

L’Ajuntament aprova els Pressupostos de 2013, que prioritzen la promoció econòmica i social, i l’atenció a la càrrega financera

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dissabte, 22/12/2012

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dissabte 22 de desembre els pressupostos municipals de 2013, amb un volum consolidat de 314 milions d’euros i un ajust moderat de l’1,72% respecte els de 2012. Els comptes de l’Ajuntament, els organismes autònoms i les empreses municipals mantenen la política d’estalvi, contenció i austeritat, d’acord a l’actual conjuntura econòmica, i represeten un gran esforç de gestió per minimitzar l’impacte de la crisi en la ciutadania. Els pressupostos són un exercici de rigor, realisme i responsabilitat, especialment per l’esforç per sanejar els comptes i reduir el deute municipal.

L’esforç del govern de Reus per minimitzar l’impacte de la crisi en la ciutadania es visualitza en els comptes de 2013 a través dels ingressos, amb la congelació de la pressió fiscal; a través de la despesa, amb unes prioritats fixades en l’atenció a les persones i la dinamització econòmica; i a través de la bona gestió i l’optimització de recursos, que permet mantenir programes i la prestació de serveis.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que els comptes de 2013 «són el producte de l’esforç que estem portant a terme durant el darrer any i mig per endreçar i redreçar la situació econòmica i financera de l’Ajuntament i alhora garantir la prestació de serveis, especialment per a l’atenció a les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica i la promoció de l’activitat econòmica i la generació d’ocupació».

De manera resumida, els pressupostos municipals de 2013 són els següents:

  • Ajuntament: 100.181.553 (-3,64%)
  • Organismes Autònoms: 5.551.577 (-9,07%)
  • Empreses Municipals: 248.973.643 (-3,65%)
  • Pressupost consolidat: 314.629.222 (-1,72%)

Els pressuposts reflexen el compromís del govern de Reus amb l’atenció a les persones que més pateixen la crisi econòmica i l’impuls a l’activitat econòmica i la generació d’ocupació: Les polítiques de promoció social i econòmica concentren el 62,4% de la despesa consolidada.

  • Atenció a les persones: augment de la partida de Serveis Socials, augment de la partida de Joventut, manteniment de tots els programes i serveis de caràcter social, congelació de la pressió fiscal, noves bonificacions fiscals de caràcter social, entre altres.
  • Promoció econòmica: augment del pressupost de REDESSA, augment del pressupost de l’Agència Reus Promoció, noves subvencions al sector del comerç, noves subvencions al creixement empresarial, noves bonificacions fiscals per a l’obertura de nous negocis i a la creació d’ocupació, entre altres.

Els comptes també reflexen també el compromís amb l’estalvi i l’austeritat. Es demostra especialment en l’increment de l’atenció a la càrrega financera en un 6,50% en el conjunt del Grup Ajuntament, i que se situa en els 42,2 milions d’euros.

L’esforç de contenció i la gestió rigorosa del 2012 ha permès reduir significativament el deute municipal. En 6 mesos, del juny al desembre d’enguany, la xifra ha passat de 401 a 389 milions, una disminució de 12 milions d’euros. Amb el pressupost del 2013, la previsió és rebaixar el deute fins a 362 milions, 27 milions menys. En 18 mesos s’haurà reduït el deute municipal en 39 milions d’euros.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.