Notes de premsa

Reus Transport posa en marxa un sistema innovador de transport a demanda per donar servei a Mas Carpa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 9/01/2013
Reus Transport posa en marxa un sistema innovador de transport a demanda

L’empresa municipal de transport urbà engega un pla pilot a Mas Carpa que permet oferir un servei de bus a demanda a un cost reduït: l’usuari ha d’avisar des de la parada 10 minuts abans de l’hora de pas prevista perquè l’autobús de la línia es desviï i s’aturi al barri. El servei començarà a funcionar el dilluns 14 de gener.

Per fer possible aquest innovador servei de transport a demanda, la parada de Reus Transport a la urbanització Mas Carpa incorpora la tecnologia necessària per comunicar en temps real amb el Centre de Control Central de Reus Transport i AMERSAM. Des del mateix monòlit, els veïns que vulguin agafar l’autobús per desplaçar-se fins al centre de la ciutat només cal que pitgin un botó per avisar 10 minuts abans de l’hora prevista de pas perquè el bus de la línia 50 –la línia de l’Aeroport– s’aturi a Mas Carpa. De tornada, el viatger ha d’avisar al conductor de l’autobús perquè pari a Mas Carpa.

El sistema de comunicació que incorpora la parada de Mas Carpa posa en contacte l’usuari que vol agafar el bus amb el Centre de Control, des d’on s’avisa el conductor de la línia perquè en sortir de l’Aeroport s’aturi també a Mas Carpa. Per evitar un mal ús del servei, l’usuari s’haurà d’identificar en el moment de fer la trucada des de la parada.

Aquest sistema pioner de transport a demanda està pensat per parades o barris amb pocs usuaris i permet ampliar el servei a un cost reduït, optimitzant els recursos d’una línia regular, en aquest cas, la que uneix l’Aeroport amb el centre de la ciutat. La línia 50 presta el servei des de les 8 del matí a les 8 del vespre, aproximadament; de maig a setembre, l’horari s’amplia fins a les 11 de la nit.

La regidora de Promoció Econòmica i presidenta del Grup Econòmic de l’Ajuntament de Reus, Alícia Alegret, destaca que aquesta iniciativa s’ha fet d’acord amb els veïns de Mas Carpa, que havien sol·licitat poder disposar del servei de transport municipal: «El sistema de transport a demanda ens permet oferir el servei a un cost mínim i esperem haver trobat la solució definitiva per prestar el servei de transport urbà a la Urbanització Mas Carpa». Alegret també afirma que «aquest pla pilot impulsat des de Reus Transport ens permetrà oferir més servei sense incrementar els costos i, si l’experiència és satisfactòria, el bus a demanda es pot estendre a altres zones de la ciutat amb poca demanda, on un servei regular seria insostenible».

Mesures com aquesta, que es basen en la tecnologia per millorar la qualitat de vida, s’emmarquen en la concepció smart city, ciutats més habitables i sostenibles a través de les noves tecnologies. Reus Transport ja fa temps que ha incorporat la tecnologia per millorar el servei i la informació a l’usuari.

Reus Transport posa en marxa un sistema innovador de transport a demanda

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.