Notes de premsa

Mor Enric Aguadé i Sans, Medalla de Plata de la Ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 14/01/2013

El Dr. Enric Aguadé i Sans ha mort aquest dilluns 14 de gener a l’edat de 92 anys. Aguadé (Reus 1920- 2013), va ser reconegut l’any 1995 amb la Medalla de Plata de la Ciutat per la seva trajectòria com a metge en exercici a Reus des de 1948, i, especialment, per la seva vinculació en l’àmbit de l’excursionisme i, concretament, en el camp del senderisme, que el va portar a la publicació de nombrosos treballs.

La bandera de la ciutat penja del balcó de pedra de l’ajuntament de Reus amb crespó negre en senyal de dol. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer lliurarà a la família una bandera de Reus perquè cobreixi el fèretre en els actes de comiat. La cerimònia funeral de comiat tindrà lloc el dimarts 15 de gener a les 12:00h a la parròquia de Sant Bernat Calbó.

Dades biogràfiques
Enric Aguadé i Sans (Reus, 25 de desembre del 1920 - Reus, 14 de gener del 2013), metge i senderista.

Llicenciat en Medicina l’any 1947, va fer el doctorat a Madrid el mateix any. A partir de 1948 va començar a exercir a Reus, i fins al 2004. En el camp de l’excursionisme, l’any 1973 va entrar a formar part del Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i en va ser president durant més de 25 anys.

Per tota la seva dilatada trajectòria, el doctor Aguadé ha estat guardonat amb múltiples distincions, com les insígnies d’or de la Diputació de Tarragona, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, la medalla de plata de la Ciutat de Reus, la medalla de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya, el premi Humanisme i esport de Barcelona. També el trofeu de la Federación Española de Montaña pels seus 25 anys de dedicació als Senders de gran recorregut, la Creu de Sant Jordi (2000) i el 2003 el premi de Medi Ambient.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.