Notes de premsa

El Museu programa nous horaris i activitats per al 2013

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 24/01/2013

El Museu de Reus posa en marxa a partir de l’1 de febrer els nous horaris i activitats per al 2013. Una de les activitats més immediates és l’exposició «Fortuny. Memòria gràfica», una mostra de fotografies i imatges relacionades amb la vida i l’obra de Marià Fortuny i Marsal que ha organitzat el Centre de la Imatge Mas Iglesias a partir de fons propis i cedits i que es podrà visitar del 5 de febrer al 4 d’abril. Aquesta activitat s’inclou en la programació de l’Any Internacional Fortuny Reus 2013. El Museu, a través del CIMIR, continuarà oferint durant l’any una programació estable d’exposicions i activitats centrades en el món de la fotografia i el cinema.

El Museu de la plaça de la Llibertat obrirà a partir de l’1 de febrer en períodes concrets de l’any en els quals, d’acord amb l’experiència dels últims anys, s’ha detectat més demanda de públic, de manera que amb aquesta mesura s’optimitzaran recursos i serveis d’aquest equipament i a la vegada es facilitarà l’accés del públic al Museu. En aquestes dates concretes es programaran activitats de dinamització dels fons, com ara visites comentades i tallers. Una de les novetats que s’ha preparat és la programació de tallers familiars, amb l’objectiu d’estimular i fomentar l’interès d’anar al museu.

Els períodes de l’any en què el Museu estarà obert al públic són:

  • Del 22 al 28 de març en motiu de la Setmana Santa
  • Del 13 al 19 de maig en motiu del dia Internacional dels Museus
  • Del 17 al 28 de juny en motiu de la Festa Major de Sant Pere
  • Del 16 al 29 de setembre en motiu de la Festa Major de Misericòrida
  • Del l'11 al 17 de novembre en motiu de la Fira de l'oli
  • Del 20 de desembre al 4 de Gener en motiu de les Festes de Nadal. 

Segons el regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, «aquestes dates, coincidents amb esdeveniments importants de ciutat, ja siguin socials o culturals, són més propícies per afavorir l’afluència de visitants al museu i per aquest motiu l’equipament estarà obert al públic i oferirà propostes que puguin resultar interessants als diferents perfils de públic».

Al mateix temps, fora dels dies d’obertura establerts, el Museu atendrà amb reserva prèvia qualsevol visita de grup que ho demani. Els grups interessats podran demanar tallers a partir del ventall d’activitats que ofereix el Museu per donar a conèixer els seus fons. Aquesta oferta d’activitats amb reserva prèvia s’afegeix a la ja existent de tallers per a escoles i té com a objectiu prioritari el públic familiar i de grups diversos. Els grups que desitgin visitar el Museu en qualsevol moment de l’any o vulguin concertar una activitat dinamitzada o taller es podran adreçar a [email protected].

Pel que fa al Museu del raval de Santa Anna, ja han començat les obres de reforma i millora de l’espai expositiu, que hauran de culminar amb diferents treballs d’adequació de les sales per poder instal·lar el muntatge dedicat a Marià Fortuny amb motiu de l’Any Fortuny. Aquesta exposició és prevista per la primavera i comptarà amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya, que cedirà alguna de les seves peces de Fortuny més representatives, com ara «La Vicaria».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.