Notes de premsa

Viatge cultural a Roma amb motiu de l’Any Internacional Fortuny 2013

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 29/01/2013

Una delegació reusenca viatjarà entre el 16 i el 21 de febrer a diversos indrets d’Itàlia estretament relacionats amb al biografia de Marià Fortuny i Marsal (Reus, 1838 – Roma, 1874), amb motiu de l’Any Internacional Fortuny Reus 2013.

El viatge cultural començarà el mateix dia 16 amb l’arribada a Roma i la visita al Palazzo Colonna, on es podrà veure la sala de les columnes on Fortuny va pintar el quadre “La model”. A la tarda, el grup recorrerà diferents llocs de la capital italiana que va freqüentar Fortuny, com ara la Via Flaminia, la Via Giulia, el Palazzo Poniatovsky, el Palazzo Borromeo (primer estudi de Fortuny), la Vila Martinori, la Via Fortuny, Santa Maria del Popolo, la Via Margutta, l’Accademia Giggi, el Palazzo Patrizi, la Piazza di Spagna, l’Accademia di San Luca i la Fontana di Trevi.

El diumenge, 17 de febrer, és previst un acte d’homenatge a Marià Fortuny al lloc on és enterrat, el Cementiri del Verano, i posteriorment es farà un recorregut en autocar per la Roma clàssica, que inclourà la Villa Borghese i els seus jardins (on Fortuny va pintar “Il contino”) i el Gianicolo, amb vistes aèries de Roma. Diumenge es preveu conèixer les dependències de la Real Academia de España, el Templet de Bramante i l’església de San Pietro in Montorio.

Dimarts i dimecres la comitiva es desplaçarà cap al sud d’Itàlia, en concret a Nàpols, Ercolano i Portici, llocs que Fortuny va freqüentar i el van inspirar de manera important en la seva darrera etapa artística. La tornada cap a Reus és prevista des de Nàpols el dia 21 al migdia. Aquest viatge s’ha promogut des d’una agència de viatges reusenca i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.

La participació en aquest viatge cultural és oberta a la ciutadania interessada. Les persones que desitgin ampliar la informació o bé inscriure-s’hi poden adreçar-se al contacte següent:

Viatges Soronellas
C/ dels Recs, 13
Tel. 977 31 56 64
[email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.