Notes de premsa

Acord institucional per impulsar el Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/05/2013
Acord institucional per impulsar el Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Teresa Pijoan, han signat aquest divendres 17 de maig el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a la promoció i impuls d’un itinerari específic dins la modalitat batxillerat d’arts, via arts escèniques, música i dansa, a l’Institut Gabriel ferrater de Reus.

Aquest itinerari específic d’arts del circ i del gest inclourà, per a cada curs de batxillerat, alguna matèria de modalitat i/o optativa adaptades a la formació de l’alumnat en aquest àmbit artístic, dins el marc normatiu de regulació del currículum de batxillerat.

L’Ajuntament posarà a disposició els espais adients situats a la mateixa ciutat de Reus per tal que s’hi puguin impartir aquelles activitats de naturalesa més pràctica si els espais del propi Institut no resulten suficientment adients per al seu desenvolupament.

Els nous estudis neixen el curs 2013-2014 vinculats als dos festivals d'arts escèniques, la Fira del Circ de Catalunya – Trapezi i el Festival de Mim i Teatre Gestual COS, que gaudeixen d'un fort arrelament a la ciutat de Reus. Es proposa una experiència acadèmica capaç de formar i sensibilitzar els estudiants interessats a gaudir d’un primer contacte amb el món del circ des del rigor, a la vegada que es proposa un programa amè i innovador dins l’àmbit dels estudis de les arts escèniques a Catalunya. Els continguts combinen l’aprenentatge de les diferents tècniques amb el desenvolupament d’habilitats físiques i creatives pròpies de les diferents disciplines circenses. Un camp en què es dóna protagonisme al desplegament del potencial artístic i creatiu de l’alumnat.

Disseny curricular
A més de les matèries comunes del batxillerat, que es cursaran amb altres grups d’alumnes del centre, les matèries de modalitat i optatives seran les següents:

  • Primer curs: anatomia aplicada, literatura catalana, anàlisi musical, arts del circ 1.
  • Segon curs: arts escèniques, història de l’art, cultura audiovisual, anàlisi musical 2, arts del circ 2.
  • Continguts de les matèries optatives “arts del circ 1” i “arts del circ 2”: malabars, acrobàcia, bola d’equilibri, cable d’equilibri, minitrampolí, llit elàstic, trapezi fix, corda i teles
  • Continguts específics que es treballaran a la matèria “arts escèniques”: improvisació, màscara, pantomima, pallasso
  • Continguts específics que es treballaran a la matèria “anatomia aplicada”: anàlisi del moviment, tècniques del coneixement corporal, mim.
Acord institucional per impulsar el Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.