Notes de premsa

Reus Transport inicia la temporada amb novetats i millores del servei

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 27/08/2013

Com cada any, coincidint amb l'inici de curs escolar, l'empresa municipal Reus Transport aprofita l'edició de la Guia de transport 2013-2014 per introduir alguns canvis d'horaris o de parades. Enguany, destaca la millora de servei de la L11, que s'allarga fins a la tarda, i l'ampliació del servei de transbord, que ara també es podrà fer en una mateixa línia.

Reus Transport actualitza la informació a l'usuari referent a horaris, recorreguts i expedicions amb l'edició de la Guia del Transport, que enguany té unes dimensions més grans que han permès usar un cos de lletra major per millorar-ne la visibilitat i la llegibilitat. Se n'han editat 16.000 exemplars que es distribuiran a principis de setembre als autobusos, a les oficines de Reus Transport i a diversos punts de la ciutat com l'Oficina d'Informació Turística, l'Aeroport, l'Hospital, etc. També es pot consultar a reustransport.cat

La Guia recull tots els canvis que es fan efectius a partir del dilluns 9 de setembre. Els més significatius són els següents:

  • L11 (Barri Montserrat): allarga el servei, si fins ara acabava al migdia, a partir del setembre té servei a la tarda, fins pocs minuts abans de les 19:00 h.
  • L32 (Cementiri): es modifica algun horari a petició de la comunitat educativa de l'Escola La Vitxeta i s'aconsegueix així una millor adaptació als horaris del centre escolar.
  • L50 (Aeroport): s'incorporen noves parades i es modifiquen els horaris durant els dies feines per satisfer la petició de la comunitat educativa de l'Escola Isabel Besora d'adaptar el servei de la línia a les hores d'entrada i sortida de l'escola.
  • L20 (Immaculada-Hospital): Es retarda cinc minuts l'hora de l'última expedició que surt de l'Hospital –els dies feiners i els dissabtes– per atendre la demanda dels treballadors del centre.
  • L60 (Hospital): Igual que en la Línia 20, en aquest cas només els dissabtes, s'adapta la darrera sortida del bus de l'Hospital a petició dels treballadors.

S'amplia el servei de transbord

Una altra novetat destacable és la incorporació del transbord en una mateixa línia per als usuaris que viatgen amb abonament. D'aquesta manera s'amplia el servei de transbord gratuït –ja existent en línies diferents durant una hora i quart– amb la possibilitat de fer-lo també en una mateixa línia com un avantatge més per als titulars de diferents tipus d'abonaments de transport (T-10, T-10/30, TxEscolar, Tjove…).

Parades d'anada i de tornada

Una altra millora per aquest curs és la reordenació de les parades amb el concepte d'anada i tornada: s'incorpora a les parades de les línies principals un 1 o un 2 darrera del nom, d'aquesta manera, amb el número 1 s'identifiquen les parades d'un barri o zona concreta quan el bus fa el trajecte cap al centre de la ciutat i amb el número 2, quan es fa el recorrregut a la inversa, del centre cap al barri.

La regidora i consellera delegada de Reus Transport, Alícia Alegret, destaca la incorporació de millores al servei, com el transbord en una mateixa línia i l'adaptació d'horaris i parades per atendre les demandes de diversos col·lectius, «tot plegat demostra que el transport públic de Reus presta un servei necessari i de qualitat, que l'any 2012 va superar els 2,3 milions de passatgers. Aquesta xifra es consolida enguany malgrat els reajustos obligats per la situació econòmica: de gener a juny, el nombre total de passatgers de Reus Transport ha estat d'1.140.000.»

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.