Notes de premsa
Un total de 80 joves inicien els PQPI 2013-2014 a Mas Carandell
Aquesta setmana s’han iniciat a Mas Carandell els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), adreçats a joves sense el Graduat en ESO. Un total de 80 nois i noies s’han matriculat a les 5 especialitats que actualment s’ofereixen a Mas Carandell: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restaurant i bar; Auxiliar en fontaneria, calefacció i climatització; Auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica; Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics.
D’aquestes especialitats, les quatre primeres són en la modalitat de Pla de Transició al Treball i reben cofinançament del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Reus. La darrera especialitat, i també la més nova perquè es va oferir per primer cop l’any passat, és finançada al 100% per l’Ajuntament de Reus i compta amb l’autorització del Departament d’Ensenyament. L’aposta per aquesta especialitat del sector TIC està en la línia de seguir promovent la professionalització en aquest sector estratègic per la ciutat.
Les preinscripcions als PQPI de Mas Carandell 2013-2014 han estat superiors a 180, i les especialitats més sol·licitades, la d’Hoteleria i la de Sistemes microinformàtics, amb 45 i 41 peticions respectivament. Cal recordar que s’ofereixen entre setze i disset places de cada especialitat.
L’estructura dels PQPI és la d’un any acadèmic i inclou: orientació personalitzada, aprenentatges instrumentals bàsics, desenvolupament i recursos personals, coneixement de l’entorn, formació professional específica i pràctica de l’especialitat, de 200 a 225h de formació en centres de treball, i acompanyament a la inserció laboral i/o educativa.
L’objectiu d’aquest programa és doble: per una banda afavorir l’accés al món laboral i per l’altra retornar al sistema educatiu, ja que si se supera la totalitat de mòduls es pot accedir a un cicle formatiu de grau mitjà mitjançant una prova. En qualsevol cas és un oportunitat per aquestes persones joves que no han aconseguit graduar-se en ESO, per reprendre els seu projecte de desenvolupament i qualificació professional.
Mas Carandell va oferir per primera vegada Plans de Transició al Treball a Reus el curs 1992/93 amb una dotació de 30 places. Des d’aleshores i mitjançant un conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament que es renova cada any, s’han impartit al voltant de 80 cursos d’aquesta modalitat i es calcula s’han atès més de 1200 joves.